FĂŒstölt paprikĂĄs lime szĂłsz tĂĄlalva

FĂŒstölt paprikĂĄs lime szĂłsz

A fĂŒstölt paprikĂĄs lime szĂłsz az Ă©des, savanykĂĄs Ă©s fĂŒstös Ă­zek tökĂ©letes harmĂłniĂĄjĂĄt hozza lĂ©tre. Az intenzĂ­v fĂŒstölt paprika Ă©s a friss lime kombinĂĄciĂłja egyedĂŒlĂĄllĂł Ă­zvilĂĄgot teremt, amely kivĂĄlĂłan illik grillezett hĂșsokhoz, zöldsĂ©gekhez Ă©s sĂŒlt Ă©telekhez. Ahogy a fĂŒstölt paprika aromĂĄja keveredik a pirĂ­tott fokhagyma illatĂĄval, a lime frissessĂ©ge ĂŒdĂ­tƑ egyensĂșlyt teremt a fƱszeres jegyekkel. Ez a szĂłsz tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs nyĂĄri grillezĂ©sekhez vagy akĂĄr egy hĂ©tköznapi vacsorĂĄhoz is. A szĂłsz titka az egyszerƱ, de minƑsĂ©gi alapanyagokban rejlik. Ha csĂ­pƑsebb Ă­zvilĂĄgra vĂĄgysz, növeld a chili pehely mennyisĂ©gĂ©t, vagy adj hozzĂĄ egy kevĂ©s cayenne borsot. A lime savassĂĄga pedig frissessĂ©get kölcsönöz, amely kiemeli a paprika fĂŒstös Ă­zĂ©t.

ElƑkĂ©szĂŒlet 5 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 15 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 2 tk. FĂŒstölt paprika
⭕ 2 ek. Friss lime lĂ©
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 1 ek. MĂ©z
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 ek. Rizsecet
⭕ 1 csipet Só
⭕ 1 csipet Fekete bors
⭕ 1 tk. Chili pehely

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Håmozd meg a fokhagymåt és reszeld finomra. A lime-okat facsard ki, hogy friss levet kapj.

    A lime-okat facsarĂĄs elƑtt görgesd ĂĄt a pulton, hogy több levet nyerj.

    2

    Egy közepes serpenyƑben melegĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat közepes lĂĄngon. Add hozzĂĄ a reszelt fokhagymĂĄt, Ă©s pirĂ­tsd 1-2 percig, amĂ­g illatos nem lesz.

    A fokhagyma könnyen megég, ezért figyelj rå, és ne hagyd magåra.

    3

    Add hozzĂĄ a fĂŒstölt paprikĂĄt Ă©s chili pelyhet, majd keverd gyorsan össze, hogy a fƱszerek kiadjĂĄk aromĂĄjukat, de ne Ă©gjenek meg.

    A chili pehely mennyisĂ©gĂ©vel szabĂĄlyozhatod a szĂłsz csĂ­pƑssĂ©gĂ©t.

    4

    Öntsd hozzĂĄ a lime levet, rizsecetet Ă©s a mĂ©zet, majd alaposan keverd össze. FƑzd 3-4 percig, amĂ­g a szĂłsz kissĂ© besƱrƱsödik.

    A rizsecet lågyabb ízƱ, mint a hagyomånyos ecet, de helyettesítheted fehérborecettel is.

    5

    ÍzesĂ­tsd sĂłval Ă©s borssal, majd vedd le a tƱzrƑl. Ha simĂĄbb ĂĄllagot szeretnĂ©l, turmixold ĂĄt botmixerrel.

    KĂłstold meg a szĂłszt, mielƑtt megsĂłznĂĄd, mert a fĂŒstölt paprika is tartalmazhat sĂłt.

    6

    Hagyd kicsit hƱlni, majd tĂĄlald grillezett hĂșsokhoz, zöldsĂ©gekhez vagy sĂŒlt burgonyĂĄhoz. HƱtƑben tĂĄrolva 5 napig friss marad.

    A szĂłszt lĂ©gmentesen zĂĄrĂłdĂł edĂ©nyben tĂĄrold a hƱtƑben.