Håmozd meg a fokhagymåt és reszeld finomra. A lime-okat facsard ki, hogy friss levet kapj.
A lime-okat facsarĂĄs elĆtt görgesd ĂĄt a pulton, hogy több levet nyerj.
Egy közepes serpenyĆben melegĂtsd fel az olĂvaolajat közepes lĂĄngon. Add hozzĂĄ a reszelt fokhagymĂĄt, Ă©s pirĂtsd 1-2 percig, amĂg illatos nem lesz.
A fokhagyma könnyen megég, ezért figyelj rå, és ne hagyd magåra.
Add hozzĂĄ a fĂŒstölt paprikĂĄt Ă©s chili pelyhet, majd keverd gyorsan össze, hogy a fƱszerek kiadjĂĄk aromĂĄjukat, de ne Ă©gjenek meg.
A chili pehely mennyisĂ©gĂ©vel szabĂĄlyozhatod a szĂłsz csĂpĆssĂ©gĂ©t.
Ăntsd hozzĂĄ a lime levet, rizsecetet Ă©s a mĂ©zet, majd alaposan keverd össze. FĆzd 3-4 percig, amĂg a szĂłsz kissĂ© besƱrƱsödik.
A rizsecet lĂĄgyabb ĂzƱ, mint a hagyomĂĄnyos ecet, de helyettesĂtheted fehĂ©rborecettel is.
ĂzesĂtsd sĂłval Ă©s borssal, majd vedd le a tƱzrĆl. Ha simĂĄbb ĂĄllagot szeretnĂ©l, turmixold ĂĄt botmixerrel.
KĂłstold meg a szĂłszt, mielĆtt megsĂłznĂĄd, mert a fĂŒstölt paprika is tartalmazhat sĂłt.
Hagyd kicsit hƱlni, majd tĂĄlald grillezett hĂșsokhoz, zöldsĂ©gekhez vagy sĂŒlt burgonyĂĄhoz. HƱtĆben tĂĄrolva 5 napig friss marad.
A szĂłszt lĂ©gmentesen zĂĄrĂłdĂł edĂ©nyben tĂĄrold a hƱtĆben.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.