Aprítsd finomra a vöröshagymát és a fokhagymát. Reszeld le a lime héját, majd facsard ki a lime levét.
A lime héját reszelés előtt alaposan mosd meg.
Egy közepes serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon, majd add hozzá a vöröshagymát és fokhagymát. Pirítsd 2-3 percig, amíg üvegesek lesznek.
Ne pirítsd túl a hagymát, mert megkeseredhet.
Add hozzá a füstölt paprikát, majd öntsd hozzá a vörösbort. Keverd alaposan össze, és főzd 5 percig, amíg a bor kissé elpárolog.
Használj száraz vörösbort a legjobb íz eléréséhez.
Add hozzá a lime levét és héját, majd szórd bele a barnacukrot. Főzd alacsony hőfokon további 10 percig, amíg a mártás besűrűsödik.
A barnacukor mélyebb, karamellesebb ízt ad a mártásnak, de helyettesítheted fehér cukorral is.
Ízesítsd sóval és fekete borssal ízlés szerint. Ha simább állagot szeretnél, pürésítsd botmixerrel, de darabosan is tálalható.
Kóstold meg a mártást, és ha szükséges, adj hozzá egy kevés mézet vagy juharszirupot a még édesebb ízért.
A kész mártást hagyd kicsit hűlni, majd tálald grillezett húsok, halak vagy zöldségek mellé. Hűtőben tárolva akár 3-4 napig is frissen tartható.
A mártás ízei jobban összeérnek, ha egy éjszakát a hűtőben pihenteted.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.