A fokhagymát hámozd meg, majd reszeld le finomra. A lime héját is reszeld le.
A lime héját reszelés előtt alaposan mosd meg.
Egy közepes méretű serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon.
Ne hevítsd túl az olajat, mert megéghet és keserű ízt adhat a mártásnak.
Add hozzá a reszelt fokhagymát és pirítsd illatosra 1 perc alatt.
Ügyelj, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz.
Öntsd hozzá a mézet, a friss lime levét és a dijoni mustárt, majd keverd el alaposan.
A méz mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha édesebben szereted, tegyél többet, ha savanyúbban, akkor kevesebbet.
Add hozzá a füstölt paprikát, az almaecetet és a chili pelyhet, majd főzd alacsony lángon 3-4 percig.
Az almaecet helyett használhatsz fehérborecetet is. A chili pehely mennyiségét ízlés szerint állíthatod.
Szórd bele a reszelt lime héját, és főzd további 2 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A lime héját alaposan mosd meg, mielőtt lereszeled. Csak a külső, zöld részt reszeld le, mert a fehér rész keserű lehet.
Ízesítsd sóval és frissen őrölt fekete borssal, majd főzd további 1 percig.
Kóstold meg a mártást, és ízlés szerint állítsd be a só és bors mennyiségét.
Hagyd kicsit hűlni, majd tálald grillezett húsok, halak vagy sült zöldségek mellé.
A mártás hűtőben tárolva több napig eláll. Tálalás előtt érdemes megkóstolni, és ha szükséges, utánaízesíteni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.