Hámozd meg és aprítsd finomra a fokhagymát. Mérd ki a többi hozzávalót, hogy minden kéznél legyen a szósz elkészítéséhez.
A fokhagymát érdemes közvetlenül a felhasználás előtt aprítani, így megőrzi az aromáját.
Egy közepes méretű tálban keverd össze a dijoni mustárt, a mézet és a fehérborecetet. Alaposan keverd el, hogy sima állagot kapj.
Használj jó minőségű dijoni mustárt a legjobb ízhatás érdekében. A méz helyett használhatsz juharszirupot is.
Add hozzá a füstölt paprikát és az aprított fokhagymát a keverékhez, majd keverd össze, hogy az ízek egyenletesen eloszoljanak.
A füstölt paprika intenzitása változó lehet. Kezdd kevesebbel, és kóstold meg, mielőtt többet adnál hozzá.
Fokozatosan csorgasd hozzá az olívaolajat, miközben folyamatosan kevered, hogy krémes, selymes állagot kapj.
Fontos a folyamatos keverés, hogy az olaj emulgeálódjon és a szósz ne váljon szét.
Ízesítsd sóval és borssal ízlés szerint. Ha intenzívebb füstös ízt szeretnél, adhatsz hozzá még egy csipet füstölt paprikát.
A sózásnál légy óvatos, mert a mustár is tartalmaz sót. Mindig kóstold meg a szószt, mielőtt hozzáadnál többet.
A kész szószt tedd hűtőbe legalább 15 percre, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt keverd át. Kiváló sült húsokhoz, grillezett zöldségekhez vagy szendvicsek mellé.
A hűtés segít az ízeknek összeérni és a szósznak besűrűsödni. Hűtőben akár egy hétig is eláll.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.