Előkészítés: Hámozd meg és aprítsd finomra a fokhagymát.
A fokhagymát nyomóval is átnyomhatod, ha nem szereted aprítani.
Pirítás: Egy közepes serpenyőben olvaszd fel a vajat közepes lángon. Add hozzá az apróra vágott fokhagymát, és párold üvegesre 2-3 perc alatt.
Ügyelj, hogy a fokhagyma ne barnuljon meg, mert keserű lesz.
Fűszerezés: Szórd meg a pirított fokhagymát füstölt paprikával, majd gyorsan keverd össze, hogy a fűszer ne égjen meg.
A füstölt paprika könnyen megég, ezért gyorsan keverd el és öntsd rá a tejszínt.
Tejszín és mustár hozzáadása: Öntsd hozzá a tejszínt és keverd bele a dijoni mustárt. Alacsony lángon folyamatosan kevergetve főzd, amíg a szósz besűrűsödik, kb. 5-7 perc.
Használj zsírosabb tejszínt (30% feletti), hogy a szósz jobban besűrűsödjön. Ha nem sűrűsödik eléggé, egy kevés keményítővel sűrítheted.
Ízesítés: Add hozzá a citromlevet, sót és borsot. Kóstold meg, és ha szükséges, igazíts az ízeken.
A citromlé frissességet ad a szósznak. Vigyázz a sóval, mert a mustár is sós.
Tálalás: A szószt melegen tálald húsokhoz, halakhoz vagy grillezett zöldségekhez. Friss petrezselyemmel díszítheted.
A szószt közvetlenül tálalás előtt készítsd el, mert állás közben besűrűsödhet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.