Aprítsd finomra a vöröshagymát és a fokhagymát. Készítsd elő a vörösáfonyát és a többi hozzávalót.
A vöröshagymát aprítsd egyenletesen, így egyenletesen fog megpuhulni.
Egy közepes lábasban melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon, majd add hozzá az aprított vöröshagymát. Pirítsd üvegesre 3-4 perc alatt.
Ügyelj, hogy a hagyma ne barnuljon meg, mert keserű ízt adhat a chutney-nak.
Add hozzá a fokhagymát és a füstölt paprikát, majd pirítsd további 1-2 percig, hogy az ízek felszabaduljanak.
A fokhagymát ne pirítsd túl, mert könnyen megég és keserű lesz. A füstölt paprika helyett használhatsz csípős változatot is, ha szereted a pikánsabb ízeket.
Tedd bele a vörösáfonyát, majd öntsd hozzá az almaecetet és szórd meg barnacukorral. Keverd alaposan össze.
Ha nincs barnacukrod, használhatsz helyette kristálycukrot vagy mézet is.
Főzd alacsony hőfokon 15-20 percig, amíg az áfonya megpuhul, és a chutney besűrűsödik. Időnként keverd meg, hogy ne égjen le.
A főzés során figyelj oda, hogy a chutney ne égjen le. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet.
Ízesítsd sóval és fekete borssal ízlés szerint. Hagyd kihűlni, majd tálald sült húsok, sajtok vagy pirítós mellé. Hűtőben tárolva akár egy hétig is eláll.
Kóstold meg a chutney-t, és ízlés szerint adj hozzá több sót, borsot vagy cukrot. A hűtőben tárolás előtt hagyd teljesen kihűlni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.