Fűszeres csicseriborsó Buddha-tál friss zöldségekkel tálalva

Fűszeres csicseriborsó Buddha-tál

A Buddha-tál egy tápanyagban gazdag, változatos és szemet gyönyörködtető étel, amelyet sokan az egészséges táplálkozás egyik csúcsának tartanak. A csicseriborsó gazdag fehérjében és rostban, így kiválóan laktat és energiát biztosít. A sült édesburgonya természetes édessége és a pirított köménymagos csicseriborsó ropogós textúrája tökéletes kombinációt alkot a friss spenóttal és avokádóval. Egy ilyen tál nemcsak finom, hanem rendkívül tápláló is, és bármely étkezés során kellemesen eltelíti az embert, miközben tele van vitaminokkal és antioxidánsokkal.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
720 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Csicseriborsó
150 g Quinoa
200 g Édesburgonya
100 g Friss spenót
1 db Avokádó
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Citromlé
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 tk. Köménymag
1 ek. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A quinoát alaposan öblítsd át folyó víz alatt, majd főzd meg kétszeres mennyiségű vízben 15 perc alatt, amíg megpuhul és a víz elpárolog.

    Az öblítés eltávolítja a quinoában található szaponinokat, amelyek keserű ízt adhatnak.

    2

    Az édesburgonyát hámozd meg, vágd kisebb kockákra, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezd. Locsold meg olívaolajjal, sózd, borsozd, és süsd előmelegített sütőben 200°C-on 20 percig, amíg puha és enyhén karamellizált lesz.

    A sütési idő függ az édesburgonya kockák méretétől. Időnként ellenőrizd, hogy ne égjen meg.

    3

    A csicseriborsót öblítsd le, majd egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg rajta a köménymagot és a fokhagymát 1 percig, hogy az ízek felszabaduljanak.

    Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű ízt ad az ételnek. Alacsonyabb hőfokon pirítsd, ha szükséges.

    4

    Add hozzá a csicseriborsót, sózd, borsozd, majd pirítsd közepes lángon 5 percig, hogy kissé ropogós legyen.

    Ha a csicseriborsó nem pirulna megfelelően, adj hozzá egy kevés olívaolajat.

    5

    Az avokádót vágd félbe, távolítsd el a magját, és szeleteld fel.

    Csepegtess rá citromlevet, hogy ne barnuljon meg.

    6

    Egy nagy tálban rendezd el a főtt quinoát, a sült édesburgonyát, a pirított csicseriborsót, a friss spenótot és az avokádót.

    A tál összeállításánál figyelj a színek és textúrák változatosságára.

    7

    Locsold meg citromlével, szórd meg szezámmaggal, és ízlés szerint adj hozzá még egy kevés olívaolajat.

    A citromlé kiemeli az ízeket és frissességet ad az ételnek.

    8

    Azonnal tálald, frissen fogyasztva a legjobb.

    A maradékot hűtőben tárold, de az avokádó hamar megbarnulhat.