Mosd meg alaposan a görögdinnye hĂ©jĂĄt, majd hĂĄmozd le a kĂŒlsĆ zöld rĂ©teget, hogy csak a fehĂ©r Ă©s halvĂĄny rĂłzsaszĂn rĂ©szek maradjanak meg. VĂĄgd kis kockĂĄkra vagy csĂkokra.
A zöld rĂ©teg eltĂĄvolĂtĂĄsĂĄhoz hasznĂĄlj zöldsĂ©ghĂĄmozĂłt vagy Ă©les kĂ©st. Ăgyelj arra, hogy ne maradjon rajta zöld rĂ©sz, mert az keserƱ lehet.
SterilizĂĄld a befĆttesĂŒvegeket Ă©s a fedĆket forrĂł vĂzben 10 percig, majd hagyd Ćket megszĂĄradni.
A sterilizĂĄlĂĄs elengedhetetlen a tartĂłsĂtĂĄshoz. A tiszta ĂŒvegek megakadĂĄlyozzĂĄk a penĂ©szedĂ©st Ă©s a romlĂĄst.
Helyezd a görögdinnyehĂ©j darabokat az ĂŒvegekbe, Ă©s oszd el egyenletesen a fokhagymĂĄt, a mustĂĄrmagot, a fekete borsot, a szegfƱszeget, a fahĂ©jat Ă©s a vĂ©konyra szeletelt gyömbĂ©rt.
A fƱszerek mennyisĂ©gĂ©t ĂzlĂ©s szerint vĂĄltoztathatod. Ha pikĂĄnsabban szereted, adj hozzĂĄ több chili pelyhet vagy gyömbĂ©rt.
Egy közepes lĂĄbasban forrald össze az ecetet, a vizet, a sĂłt Ă©s a barnacukrot, amĂg minden összetevĆ teljesen feloldĂłdik.
A barnacukor helyett hasznĂĄlhatsz fehĂ©r cukrot is, de a barnacukor mĂ©lyebb, karamellĂĄs Ăzt ad a savanyĂșsĂĄgnak.
Ăntsd a forrĂł ecetes levet az ĂŒvegekbe Ășgy, hogy teljesen ellepje a görögdinnyehĂ©jat. Hagyj körĂŒlbelĂŒl 1 cm helyet az ĂŒveg tetejĂ©n.
A forrĂł lĂ© segĂt a görögdinnyehĂ©j puhĂtĂĄsĂĄban Ă©s a fƱszerek ĂzĂ©nek ĂĄtvĂ©telĂ©ben. A 1 cm hely a tetejĂ©n azĂ©rt fontos, hogy a lezĂĄrĂĄskor ne szökjön ki a lĂ©.
ZĂĄrd le az ĂŒvegeket, majd hagyd Ćket szobahĆmĂ©rsĂ©kleten kihƱlni. EzutĂĄn tedd a hƱtĆbe legalĂĄbb 48 ĂłrĂĄra, hogy az Ăzek összeĂ©rjenek.
A hƱtĆben tĂĄrolĂĄs segĂt az Ăzek összeĂ©rĂ©sĂ©ben Ă©s a savanyĂșsĂĄg tartĂłsĂtĂĄsĂĄban.
A fƱszeres savanyĂtott görögdinnyehĂ©j 1 hĂ©t utĂĄn Ă©ri el a legjobb ĂzĂ©t, de mĂĄr 2-3 nap utĂĄn is fogyaszthatĂł.
A savanyĂtott görögdinnyehĂ©j kivĂĄlĂł köret hĂșsĂ©telekhez, de önmagĂĄban is finom csemege.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.