Főzd meg a lencsét és a rizst külön-külön sós vízben, majd csepegtesd le, és tedd félre.
A lencsét főzés előtt érdemes átválogatni és átmosni.
A kelkáposztát szedd leveleire, és blansírozd forró vízben 2-3 percig, hogy megpuhuljon. Ezután csepegtesd le és hagyd hűlni.
A blansírozás segít a kelkáposzta leveleinek puhításában és a keserű íz eltávolításában.
Aprítsd fel a hagymát és a fokhagymát, majd párold üvegesre olívaolajon egy nagy serpenyőben.
Alacsony lángon párold a hagymát, hogy ne égjen meg.
Add hozzá a paradicsompürét, a füstölt paprikát és a szójaszószt, majd keverd össze. Tedd bele a főtt lencsét, és főzd 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A füstölt paprika helyett használhatsz csípős paprikát is, ha szereted a pikáns ízeket.
Egy tepsibe rétegezd a kelkáposztaleveleket, a fűszeres lencsét és a főtt rizst. Ismételd meg, amíg elfogynak az alapanyagok, és a tetejére kelkáposztalevelet helyezz.
A rétegezésnél figyelj, hogy egyenletesen oszlasd el az alapanyagokat.
Öntsd a kókusztejet a rétegezett tepsibe, hogy az összes réteget átjárja, majd szórd meg friss petrezselyemmel.
A kókusztej helyett használhatsz zöldségalaplét is, ha nincs kéznél.
Süsd előmelegített sütőben 180°C-on 25-30 percig, amíg az étel összeáll és a teteje enyhén aranybarnára pirul.
Ha a teteje túl hamar pirulna, takard le alufóliával.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.