Alaposan mosd meg a pimento paprikákat, majd vágd félbe és távolítsd el a magokat.
A magok eltávolításával csökkentheted a savanyúság csípősségét.
Egy nagy lábosban keverd össze a vizet, ecetet, sót és barnacukrot, majd forrald fel, amíg az összetevők teljesen feloldódnak.
Fontos, hogy a cukor és a só teljesen feloldódjon, hogy a savanyúság egyenletes legyen.
Hámozd meg és vágd félbe a fokhagymát. A babérlevelet, mustármagot, fekete borsot, kapormagot, chili pelyhet és szegfűborsot helyezd az üveg aljára.
A fűszerek mennyiségét ízlés szerint variálhatod.
Helyezd az üvegbe a pimento paprikákat, rétegezve a fűszerekkel és a fokhagymával.
A szép megjelenés érdekében figyelj a rétegezésre!
Öntsd rá a forró fűszeres savanyító levet az üvegbe, ügyelve arra, hogy teljesen ellepje a paprikákat.
A forró lé segít a paprikák puhításában és a fűszerek ízének átadásában.
Hagyd kihűlni az üveget szobahőmérsékleten, majd tedd hűtőbe legalább 48 órára, hogy az ízek összeérjenek.
A hűtőben való érlelés során alakulnak ki a végső ízek.
A fűszeres savanyított pimento paprika kész! Fogyaszthatod önállóan, salátákban vagy szendvicsek kiegészítőjeként.
Kiválóan illik húsételek mellé is!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.