Fűszeres szójaszószos gamjatang, marhahússal és krumplival, friss korianderrel és lime-mal tálalva

Fűszeres szójaszószos gamjatang

A gamjatang egy tradicionális koreai leves, amely eredetileg marhahússal és krumplival készült. Az étel gazdag, fűszeres ízeket kínál, és az egyik legismertebb koreai étel. A szójaszósz és a chili pelyhek gazdagítják a levest, míg a lime frissessége kiemeli az étel gazdag ízvilágát. A gamjatangot hagyományosan télen fogyasztják Koreában, mivel melegítő és tápláló étel.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 1 perc
Teljes 1 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Krumpli
500 g Marhahús (csont nélküli lapocka)
3 ek. Szójaszósz
1 db Hagyma
4 gerezd Fokhagyma
2 cm Friss gyömbér
1 tk. Koreai chili pelyhek
1 l Víz
1 csokor Friss koriander
1 ek. Szezámmag
1 db Friss lime
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágjuk kis darabokra, majd egy nagy fazékban adjuk hozzá a vizet, a szójaszószt, a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért. Főzzük 1-1,5 órán keresztül, amíg a hús megpuhul.

    A hús puhítása érdekében, ha szükséges, adhatunk még vizet, hogy a hús teljesen ellepje.

    2

    A krumplit hámozzuk meg, és vágjuk fel kis kockákra. A húsos leveshez adjuk hozzá a krumplit, majd főzzük további 15-20 percig, amíg a krumpli megpuhul.

    A krumpli gyorsan megpuhul, ezért ne főzzük túl, hogy ne essen szét.

    3

    Adjunk hozzá koreai chili pelyheket és sót, majd keverjük össze. Főzzük még 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A chili pelyheket fokozatosan adagoljuk, hogy elérjük a kívánt csípősséget.

    4

    Tálalás előtt szórjuk meg friss korianderrel és szezámmaggal. A lime levét facsarjuk rá, hogy friss és citrusos ízt adjunk a levesnek.

    A lime frissessége kiemeli az étel ízét és egy kis savasságot ad hozzá.