Fűszeres savanyított szőlő üvegben tálalva

Fűszeres szőlő savanyítva

A fűszeres savanyított szőlő egy különleges gasztronómiai fogás, amely egyedi módon ötvözi az édes, savanyú és csípős ízeket. Bár a szőlőt leggyakrabban frissen vagy bor formájában fogyasztják, a savanyítás teljesen új dimenziót ad neki. A mustármag, a fahéj és a chili pikáns kombinációja fűszeres mélységet biztosít az ízélményhez. Ez az étel kiválóan illik sajtok, sült húsok vagy akár gourmet előételek mellé. Ha valami igazán különlegeset szeretnél készíteni, amely egyszerre frissítő és izgalmas, a fűszeres savanyított szőlő remek választás.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
190 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Friss szőlő
250 ml Fehérborecet
250 ml Víz
15 g
30 g Barnacukor
2 gerezd Fokhagyma
2 db Babérlevél
10 szem Fekete bors
1 tk. Mustármag
1 tk. Chilipehely
1 db Fahéjrúd
3 db Szegfűszeg

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A szőlőszemeket alaposan mosd meg, majd szárítsd meg egy tiszta konyharuhán.

    A szőlő mosásakor adj egy kevés ecetet a vízhez, hogy biztosan eltávolítsd a szennyeződéseket.

    2

    Válassz ki egy tiszta befőttesüveget, és helyezd bele a szőlőszemeket.

    Győződj meg róla, hogy az üveg teljesen tiszta és száraz, hogy elkerüld a penészedést.

    3

    Egy lábasban forrald fel a vizet, az ecetet, a barnacukrot, a sót, a babérlevelet, a fekete borsot, a mustármagot, a fahéjrudat, a szegfűszeget és a chili pelyhet.

    A fűszereket ízlés szerint variálhatod. Ha nem szereted a csípőset, hagyd ki a chili pelyhet.

    4

    A fokhagymagerezdeket hámozd meg, és kissé lapítsd meg, majd add hozzá a pácléhez. Hagyd főni 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A fokhagymát ne aprítsd túl, mert akkor túl intenzív lesz az íze.

    5

    Miután a páclé felforrt, hagyd kicsit hűlni, hogy ne legyen túl forró, amikor a szőlőre öntöd.

    A túl forró páclé megrepesztheti a szőlőszemeket.

    6

    Öntsd a langyos páclevet a szőlőre, ügyelve arra, hogy teljesen ellepje.

    Ha szükséges, használj egy kis kanalat, hogy lenyomkodd a szőlőt, és biztosítsd, hogy mindenhol ellepje a lé.

    7

    Zárd le az üveget, és hagyd a hűtőben érni legalább 24 órán át, de minél tovább áll, annál ízletesebb lesz.

    Egy hét után még finomabb lesz, mert az ízek jobban összeérnek.

    8

    Tálalás előtt szobahőmérsékleten hagyd állni 10 percig, hogy az ízek teljes mértékben kibontakozzanak.

    A szobahőmérsékleten való állás segít abban, hogy a szőlő íze ne legyen túl hideg és intenzívebb legyen.