A tofut papírtörlővel alaposan itasd le, majd vágd kockákra.
A tofu minél szárazabb, annál jobban fog pirulni.
Egy tálban keverd össze a reszelt gyömbért, a zúzott fokhagymát, a szójaszószt, az olívaolajat, a mézet, a chiliport és a lime levét.
Kóstold meg a pácot, és ízesítsd tovább, ha szükséges.
A tofu kockákat forgasd bele a pácba, majd hagyd állni legalább 15 percig, hogy jól átvegye az ízeket.
Minél tovább pácolod a tofut, annál ízletesebb lesz.
Egy serpenyőt hevíts fel, majd a bepácolt tofut pirítsd oldalanként 3-4 percig, amíg aranybarna kérget kap.
Ne zsúfold tele a serpenyőt, mert akkor a tofu nem fog megfelelően pirulni. Inkább több részletben süsd.
A megsült tofut helyezd egy tálra, szórd meg szezámmaggal és friss korianderrel.
A szezámmag és a koriander nem csak ízletes, de látványos is. A koriander helyett használhatsz petrezselymet is, ha nem szereted a koriandert.
Tálald párolt rizzsel vagy friss zöldségekkel, és locsold meg a maradék páclével.
A maradék páclév felhasználható mártásként is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.