Gado-gado rizstésztával, tofuval és friss zöldségekkel, földimogyoróval és korianderrel

Gado-gado rizstésztával

A gado-gado egy népszerű indonéz étel, amelyet különböző zöldségekkel, tofuként és főtt tojásokkal készítenek. A rizstészta és a különféle friss zöldségek együtt alkotják az étel alapját, amelyet egy gazdag fűszeres szósszal öntenek le. Az étel gazdag ízekben, friss és tápláló, ideális választás egy könnyű, de laktató étkezéshez. Képzeld el, ahogy a friss koriander és földimogyoró a fűszeres szósszal találkozik, miközben a rizstészta finoman átveszi az ízeket.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizstészta
200 g Tofu
1 db Sárgarépa
100 g Zöldbab
1 db Uborka
2 db Főtt tojás
1 csokor Friss koriander
50 g Földimogyoró
100 ml Kókusztej
1 ek. Borecet
2 ek. Fűszeres szójaszósz
1 tk. Friss lime lé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizstésztát főzd meg a csomagoláson található utasítás szerint. Amikor elkészült, öblítsd le hideg vízzel, hogy megállítsd a főzést.

    A rizstésztát mindig hideg vízzel öblítsd le, hogy ne ragadjon össze, és ne legyen túl puhára főzve.

    2

    A tofut vágd kockákra, majd egy serpenyőben egy kevés olajon pirítsd meg, amíg aranybarnára sül.

    A tofu pirítása segít, hogy kívül ropogós legyen, miközben belül lágy marad. Ha előre készítesz tofu-t, hagyd hűlni, így könnyebb lesz szeletelni.

    3

    A sárgarépát hámozd meg, majd vágd vékony szeletekre. A zöldbabot is főzd meg enyhén, amíg épp megpuhul.

    A zöldbab friss ízt ad, de ha nem szeretnéd, hogy túlfőjön, forrázd le forró vízzel, majd azonnal hűtsd le jeges vízben.

    4

    Az uborkát hámozd meg, és szeleteld vékony karikákra. A főtt tojásokat vágd félbe.

    Az uborka szeletelése közben ügyelj arra, hogy ne legyenek túl vastagok, így jobban átvesszük a fűszeres szósz ízét.

    5

    A földimogyorót törjük össze, hogy durva pelyheket kapjunk.

    A földimogyoró ropogós textúrát ad a salátához, és segít kiemelni az étel gazdag ízeit.

    6

    Készítsd el a szósszalapot: keverd össze a kókusztejet, borecetet, szójaszószt, lime levét és egy csipet sót. Keverd alaposan, amíg sima mártást nem kapsz.

    A szójaszósz és lime egyensúlya segít frissíteni a mártást, míg a kókusztej krémesíti azt.

    7

    Tálald a rizstésztát egy tálban, és rendezd el rajta a pirított tofut, főtt tojásokat, uborkát, sárgarépát és zöldbabot. Öntsd rá a kész szószt, majd szórd meg földimogyoróval és friss korianderrel.

    A koriander frissessége és a földimogyoró ropogóssága tökéletesen kiegészíti a lágy rizstésztát.