Galaktoboureko teljes kiőrlésű liszttel, túróval és citrommal, frissen sült

Galaktoboureko teljes kiőrlésű liszttel

A Galaktoboureko egy tradicionális görög édesség, amelyet filo tésztával, túróval és citrommal készítenek. A teljes kiőrlésű liszt variáció friss, tápláló ízt ad az ételnek, miközben megőrzi a klasszikus desszert minden finomságát. A galaktobourekót gyakran tálalják ünnepi alkalmakkor vagy egy különleges családi étkezés részeként, mivel minden falata ínycsiklandóan gazdag és édes.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Teljes kiőrlésű búzaliszt
150 g Cukor
2 ek. Friss citromlé
1 cs. Vaníliás cukor
3 db Friss tojás
400 g Túró
100 g Vaj
12 lap Filo tészta
300 ml Tej
100 ml Cukrozott víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A túrót tedd egy tálba, add hozzá a tojásokat, cukrot, vaníliás cukrot és a citromlevet, majd jól keverd össze.

    A túrót előzőleg szitálhatod, hogy simább, krémesebb legyen a töltelék.

    2

    Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, majd add hozzá a teljes kiőrlésű búzalisztet, és folyamatosan kevergetve pirítsd aranybarnára.

    A lisztet lassan pirítsd, hogy egyenletesen megpiruljon, de ne égjen meg.

    3

    Egy külön edényben melegítsd fel a tejet, és keverd hozzá a cukrozott vizet, majd öntsd a liszthez, hogy egy sima masszát kapj.

    A tej és cukrozott víz hozzáadásával biztosíthatod, hogy a töltelék a megfelelő állagot kapja.

    4

    A masszát hűtsd le, majd add hozzá a túrós keveréket és alaposan keverd össze.

    Ha túl sűrűnek találod, egy kis tejjel hígíthatod.

    5

    A filo tésztát egyenként helyezd egy sütőpapíros tepsibe, minden lapot kenj meg olvasztott vajjal. A tészta tetejére tedd a túrós tölteléket, majd hajtsd rá a tészta széleit.

    A tésztát mindig rétegenként dolgozd fel, és ügyelj, hogy minden lapot jól bekenj vajjal, hogy ne száradjon ki.

    6

    A galaktobourekót 180°C-ra előmelegített sütőben süsd 25-30 percig, amíg aranybarna nem lesz.

    A süteményt ne hagyd túl sokáig a sütőben, mert könnyen kiszáradhat.

    7

    Miután a galaktobourekó elkészült, hagyd kihűlni, majd tálald szeletelve.

    Ha szeretnéd, a sütés előtt megszórhatod a süteményt egy kis extra cukorral a ropogósabb hatás érdekében.