Galaktoboureko teljes kiƑrlĂ©sƱ liszttel, tĂșrĂłval Ă©s citrommal, frissen sĂŒlt

Galaktoboureko teljes kiƑrlĂ©sƱ liszttel

A Galaktoboureko egy tradicionĂĄlis görög Ă©dessĂ©g, amelyet filo tĂ©sztĂĄval, tĂșrĂłval Ă©s citrommal kĂ©szĂ­tenek. A teljes kiƑrlĂ©sƱ liszt variĂĄciĂł friss, tĂĄplĂĄlĂł Ă­zt ad az Ă©telnek, miközben megƑrzi a klasszikus desszert minden finomsĂĄgĂĄt. A galaktobourekĂłt gyakran tĂĄlaljĂĄk ĂŒnnepi alkalmakkor vagy egy kĂŒlönleges csalĂĄdi Ă©tkezĂ©s rĂ©szekĂ©nt, mivel minden falata Ă­nycsiklandĂłan gazdag Ă©s Ă©des.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 8
⭕ 200 g Teljes kiƑrlĂ©sƱ bĂșzaliszt
⭕ 150 g Cukor
⭕ 2 ek. Friss citromlĂ©
⭕ 1 cs. Vaníliás cukor
⭕ 3 db Friss tojás
⭕ 400 g TĂșrĂł
⭕ 100 g Vaj
⭕ 12 lap Filo tĂ©szta
⭕ 300 ml Tej
⭕ 100 ml Cukrozott víz

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tĂșrĂłt tedd egy tĂĄlba, add hozzĂĄ a tojĂĄsokat, cukrot, vanĂ­liĂĄs cukrot Ă©s a citromlevet, majd jĂłl keverd össze.

    A tĂșrĂłt elƑzƑleg szitĂĄlhatod, hogy simĂĄbb, krĂ©mesebb legyen a töltelĂ©k.

    2

    Egy serpenyƑben olvaszd meg a vajat, majd add hozzĂĄ a teljes kiƑrlĂ©sƱ bĂșzalisztet, Ă©s folyamatosan kevergetve pirĂ­tsd aranybarnĂĄra.

    A lisztet lassan pirítsd, hogy egyenletesen megpiruljon, de ne égjen meg.

    3

    Egy kĂŒlön edĂ©nyben melegĂ­tsd fel a tejet, Ă©s keverd hozzĂĄ a cukrozott vizet, majd öntsd a liszthez, hogy egy sima masszĂĄt kapj.

    A tej Ă©s cukrozott vĂ­z hozzĂĄadĂĄsĂĄval biztosĂ­thatod, hogy a töltelĂ©k a megfelelƑ ĂĄllagot kapja.

    4

    A masszĂĄt hƱtsd le, majd add hozzĂĄ a tĂșrĂłs keverĂ©ket Ă©s alaposan keverd össze.

    Ha tĂșl sƱrƱnek talĂĄlod, egy kis tejjel hĂ­gĂ­thatod.

    5

    A filo tĂ©sztĂĄt egyenkĂ©nt helyezd egy sĂŒtƑpapĂ­ros tepsibe, minden lapot kenj meg olvasztott vajjal. A tĂ©szta tetejĂ©re tedd a tĂșrĂłs töltelĂ©ket, majd hajtsd rĂĄ a tĂ©szta szĂ©leit.

    A tĂ©sztĂĄt mindig rĂ©tegenkĂ©nt dolgozd fel, Ă©s ĂŒgyelj, hogy minden lapot jĂłl bekenj vajjal, hogy ne szĂĄradjon ki.

    6

    A galaktobourekĂłt 180°C-ra elƑmelegĂ­tett sĂŒtƑben sĂŒsd 25-30 percig, amĂ­g aranybarna nem lesz.

    A sĂŒtemĂ©nyt ne hagyd tĂșl sokĂĄig a sĂŒtƑben, mert könnyen kiszĂĄradhat.

    7

    MiutĂĄn a galaktobourekĂł elkĂ©szĂŒlt, hagyd kihƱlni, majd tĂĄlald szeletelve.

    Ha szeretnĂ©d, a sĂŒtĂ©s elƑtt megszĂłrhatod a sĂŒtemĂ©nyt egy kis extra cukorral a ropogĂłsabb hatĂĄs Ă©rdekĂ©ben.