A túrót tedd egy tálba, add hozzá a tojásokat, cukrot, vaníliás cukrot és a citromlevet, majd jól keverd össze.
A túrót előzőleg szitálhatod, hogy simább, krémesebb legyen a töltelék.
Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, majd add hozzá a teljes kiőrlésű búzalisztet, és folyamatosan kevergetve pirítsd aranybarnára.
A lisztet lassan pirítsd, hogy egyenletesen megpiruljon, de ne égjen meg.
Egy külön edényben melegítsd fel a tejet, és keverd hozzá a cukrozott vizet, majd öntsd a liszthez, hogy egy sima masszát kapj.
A tej és cukrozott víz hozzáadásával biztosíthatod, hogy a töltelék a megfelelő állagot kapja.
A masszát hűtsd le, majd add hozzá a túrós keveréket és alaposan keverd össze.
Ha túl sűrűnek találod, egy kis tejjel hígíthatod.
A filo tésztát egyenként helyezd egy sütőpapíros tepsibe, minden lapot kenj meg olvasztott vajjal. A tészta tetejére tedd a túrós tölteléket, majd hajtsd rá a tészta széleit.
A tésztát mindig rétegenként dolgozd fel, és ügyelj, hogy minden lapot jól bekenj vajjal, hogy ne száradjon ki.
A galaktobourekót 180°C-ra előmelegített sütőben süsd 25-30 percig, amíg aranybarna nem lesz.
A süteményt ne hagyd túl sokáig a sütőben, mert könnyen kiszáradhat.
Miután a galaktobourekó elkészült, hagyd kihűlni, majd tálald szeletelve.
Ha szeretnéd, a sütés előtt megszórhatod a süteményt egy kis extra cukorral a ropogósabb hatás érdekében.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.