Galbi Rizs, koreai marhahĂșs szĂłjaszĂłszban szezĂĄmmaggal

Galbi Rizs

A Galbi Rizs egy koreai Ă©tel, amelyet marhahĂșsbĂłl kĂ©szĂ­tenek. A hĂșs gazdag szĂłjaszĂłszban pĂĄcolĂłdik, miközben a rizs Ă­zletes körettĂ© vĂĄlik. A szezĂĄmmag Ă©s a zöldhagyma frissessĂ©get ad az Ă©telnek. KoreĂĄban a galbi Ă©tel gyakran kerĂŒl a csalĂĄdi Ă©tkezĂ©sek közĂ©ppontjĂĄba, Ă©s ez az Ă©tel tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs bĂĄrmilyen ĂŒnnepi alkalomra.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g Rizs
⭕ 400 g MarhahĂșs (short ribs)
⭕ 3 ek. Szójaszósz
⭕ 1 ek. Szezámolaj
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 400 ml Víz
⭕ 1 tk. Cukor
⭕ 1 tk. Szezámmag
⭕ 2 szĂĄl Zöldhagyma

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst mosd meg alaposan, majd fƑzd meg a csomagoláson található instrukciók szerint.

    A rizst elƑször öblĂ­tsd ĂĄt hideg vĂ­zzel, hogy a felesleges kemikĂĄliĂĄkat eltĂĄvolĂ­tsd, Ă­gy a rizs finomabb Ă©s puhĂĄbb lesz.

    2

    A marhahĂșst (short ribs) aprĂłra vĂĄgd, hogy könnyen ĂĄt tudja venni az Ă­zeket.

    Ha több idƑd van, pĂĄcold a hĂșst szĂłjaszĂłszban 1-2 ĂłrĂĄra, hogy mĂ©g gazdagabb Ă­zt kapjon.

    3

    Egy serpenyƑben hevĂ­tsd fel a szezĂĄmolajat, majd add hozzĂĄ a felaprĂ­tott marhahĂșst, Ă©s pirĂ­tsd 5-7 percig.

    A hĂșs pirĂ­tĂĄsa sorĂĄn figyelj rĂĄ, hogy ne Ă©gesd meg, Ă­gy megtartja a hĂșs szaftossĂĄgĂĄt.

    4

    Add hozzå a felaprított fokhagymåt és a szójaszószt, majd keverd össze.

    A fokhagyma gyorsan felszabadĂ­tja az Ă­zĂ©t, Ă­gy ne pirĂ­tsd tĂșl, hogy ne legyen keserƱ.

    5

    Öntsd hozzĂĄ a vizet Ă©s a cukrot, Ă©s fƑzd alacsony lĂĄngon 10-15 percig, hogy a hĂșs megpuhuljon.

    Ha szĂŒksĂ©ges, adj hozzĂĄ mĂ©g egy kevĂ©s vizet, hogy a pĂĄc ne pĂĄrologjon el tĂșlsĂĄgosan.

    6

    A fƑtt rizst egy tĂĄlba helyezd, Ă©s szĂłrd meg a szezĂĄmmaggal Ă©s a felaprĂ­tott zöldhagymĂĄval.

    A zöldhagyma frissessĂ©get ad a rizsnek, a szezĂĄmmag pedig extra ropogĂłs textĂșrĂĄt ad.

    7

    Tålald a galbit a rizs tetején, és élvezd a gazdag, fƱszeres ízeket.

    Ez az Ă©tel frissen, melegen a legfinomabb, Ă©s kivĂĄlĂł köret lehet grillezett hĂșsok mellĂ©.