A rizst mosd meg alaposan, majd főzd meg a csomagoláson található instrukciók szerint.
A rizst először öblítsd át hideg vízzel, hogy a felesleges kemikáliákat eltávolítsd, így a rizs finomabb és puhább lesz.
A marhahúst (short ribs) apróra vágd, hogy könnyen át tudja venni az ízeket.
Ha több időd van, pácold a húst szójaszószban 1-2 órára, hogy még gazdagabb ízt kapjon.
Egy serpenyőben hevítsd fel a szezámolajat, majd add hozzá a felaprított marhahúst, és pirítsd 5-7 percig.
A hús pirítása során figyelj rá, hogy ne égesd meg, így megtartja a hús szaftosságát.
Add hozzá a felaprított fokhagymát és a szójaszószt, majd keverd össze.
A fokhagyma gyorsan felszabadítja az ízét, így ne pirítsd túl, hogy ne legyen keserű.
Öntsd hozzá a vizet és a cukrot, és főzd alacsony lángon 10-15 percig, hogy a hús megpuhuljon.
Ha szükséges, adj hozzá még egy kevés vizet, hogy a pác ne párologjon el túlságosan.
A főtt rizst egy tálba helyezd, és szórd meg a szezámmaggal és a felaprított zöldhagymával.
A zöldhagyma frissességet ad a rizsnek, a szezámmag pedig extra ropogós textúrát ad.
Tálald a galbit a rizs tetején, és élvezd a gazdag, fűszeres ízeket.
Ez az étel frissen, melegen a legfinomabb, és kiváló köret lehet grillezett húsok mellé.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.