Galbi Rizs, koreai marhahús szójaszószban szezámmaggal

Galbi Rizs

A Galbi Rizs egy koreai étel, amelyet marhahúsból készítenek. A hús gazdag szójaszószban pácolódik, miközben a rizs ízletes köretté válik. A szezámmag és a zöldhagyma frissességet ad az ételnek. Koreában a galbi étel gyakran kerül a családi étkezések középpontjába, és ez az étel tökéletes választás bármilyen ünnepi alkalomra.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizs
400 g Marhahús (short ribs)
3 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámolaj
3 gerezd Fokhagyma
400 ml Víz
1 tk. Cukor
1 tk. Szezámmag
2 szál Zöldhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst mosd meg alaposan, majd főzd meg a csomagoláson található instrukciók szerint.

    A rizst először öblítsd át hideg vízzel, hogy a felesleges kemikáliákat eltávolítsd, így a rizs finomabb és puhább lesz.

    2

    A marhahúst (short ribs) apróra vágd, hogy könnyen át tudja venni az ízeket.

    Ha több időd van, pácold a húst szójaszószban 1-2 órára, hogy még gazdagabb ízt kapjon.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel a szezámolajat, majd add hozzá a felaprított marhahúst, és pirítsd 5-7 percig.

    A hús pirítása során figyelj rá, hogy ne égesd meg, így megtartja a hús szaftosságát.

    4

    Add hozzá a felaprított fokhagymát és a szójaszószt, majd keverd össze.

    A fokhagyma gyorsan felszabadítja az ízét, így ne pirítsd túl, hogy ne legyen keserű.

    5

    Öntsd hozzá a vizet és a cukrot, és főzd alacsony lángon 10-15 percig, hogy a hús megpuhuljon.

    Ha szükséges, adj hozzá még egy kevés vizet, hogy a pác ne párologjon el túlságosan.

    6

    A főtt rizst egy tálba helyezd, és szórd meg a szezámmaggal és a felaprított zöldhagymával.

    A zöldhagyma frissességet ad a rizsnek, a szezámmag pedig extra ropogós textúrát ad.

    7

    Tálald a galbit a rizs tetején, és élvezd a gazdag, fűszeres ízeket.

    Ez az étel frissen, melegen a legfinomabb, és kiváló köret lehet grillezett húsok mellé.