Gatte joghurtos mártással tálalva, korianderrel díszítve

Gatte joghurtos mártással

A gatte egy tradicionális indiai étel, amely csicseriborsó lisztből készült, fűszeres, ínycsiklandó golyók formájában. Az ételt gyakran joghurtos mártással tálalják, amely frissességet és krémességet ad a falatokhoz. A gatte joghurtos mártással tökéletes egy autentikus indiai étkezéshez, és egyes vidékeken különleges ünnepi ételnek számít. Az étel különleges ízvilága a fűszerekkel és a gazdag joghurtalapú mártással igazi ínycsiklandó élményt nyújt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
1000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Csicseriborsó liszt
200 g Joghurt
100 ml Víz
2 ek. Ghee (tisztított vaj)
1 tk.
1 csipet Fahéj
1 tk. Szárított menta
1 tk. Kurkumapor
1 szál Zöldhagyma
1 db Tojás
1 ek. Cilantro (koriander)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csicseriborsó lisztet egy tálba tedd, add hozzá a sót, a kurkumát, és egy csipet fahéjat, majd annyi vízzel gyúrd össze, hogy lágy, formázható tésztát kapj.

    A tészta ne legyen túl lágy, különben nehéz lesz formázni, ha szükséges, adj hozzá egy kis több lisztet.

    2

    A tésztát formázd kis hengerekké (kb. 5 cm hosszúakat), majd forró vízben főzd 10-15 percig, amíg meg nem puhul.

    A főzéshez használt vízbe tehetsz egy csipetnyi sót, hogy jobban ízesítse a gatteket.

    3

    Amíg a gattek főnek, egy serpenyőben hevítsd fel a ghee-t, majd tedd bele a szárított mentát és a zöldhagymát, és pirítsd 1-2 percig.

    A ghee nagyon gazdag ízt ad a mártásnak, ha nincs, használhatsz olajat is, de a ghee az autentikus íz eléréséhez szükséges.

    4

    Ezután add hozzá a joghurtot, és jól keverd el. Főzd tovább alacsony hőmérsékleten, amíg a joghurt kissé besűrűsödik, majd ízesítsd sóval és mentával.

    A joghurtos mártást sose hagyd forrni, mert a joghurt túlságosan szétválhat, ha túl erős hő hatásának van kitéve.

    5

    A kész gatteket szűrd le, és tálald a joghurtos mártással, friss korianderrel díszítve.

    A koriander frissességet ad a mártásnak, és jól illik a fűszeres gattekhez.