A csicseriborsó lisztet egy tálba tedd, add hozzá a sót, a kurkumát, és egy csipet fahéjat, majd annyi vízzel gyúrd össze, hogy lágy, formázható tésztát kapj.
A tészta ne legyen túl lágy, különben nehéz lesz formázni, ha szükséges, adj hozzá egy kis több lisztet.
A tésztát formázd kis hengerekké (kb. 5 cm hosszúakat), majd forró vízben főzd 10-15 percig, amíg meg nem puhul.
A főzéshez használt vízbe tehetsz egy csipetnyi sót, hogy jobban ízesítse a gatteket.
Amíg a gattek főnek, egy serpenyőben hevítsd fel a ghee-t, majd tedd bele a szárított mentát és a zöldhagymát, és pirítsd 1-2 percig.
A ghee nagyon gazdag ízt ad a mártásnak, ha nincs, használhatsz olajat is, de a ghee az autentikus íz eléréséhez szükséges.
Ezután add hozzá a joghurtot, és jól keverd el. Főzd tovább alacsony hőmérsékleten, amíg a joghurt kissé besűrűsödik, majd ízesítsd sóval és mentával.
A joghurtos mártást sose hagyd forrni, mert a joghurt túlságosan szétválhat, ha túl erős hő hatásának van kitéve.
A kész gatteket szűrd le, és tálald a joghurtos mártással, friss korianderrel díszítve.
A koriander frissességet ad a mártásnak, és jól illik a fűszeres gattekhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.