Frissen készült geotjeori, koreai kimchi, fokhagymás és friss snidling díszítéssel

Geotjeori - frissen készített, nem fermentált kimchi

A geotjeori egy frissen készített, nem fermentált kimchi, amely a koreai étkezések egyik friss és ropogós kiegészítője. Eredetileg az ételt gyorsan és egyszerűen készítették el, hogy a családok étkezéseihez friss, fűszeres fogást kínáljanak. A geotjeori lényege, hogy az ízek rögtön összeérnek, így egy gyorsan készíthető étel, amely nem igényel hosszú érlelést. Kiváló köret vagy étkezés mellé.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 45 perc
80 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Koreai kelkáposzta
1 ek.
3 gerezd Friss fokhagyma
2 ek. Koreai chili por (gochugaru)
1 ek. Hal szósz
2 ek. Rizsecet
1 tk. Ginger
1 csipet Cukor
150 ml Víz
5 szál Friss snidling

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A koreai kelkáposztát vágd hosszában fel és alaposan sózd meg. Hagyd pihenni 30-40 percig, hogy a só segítsen levet ereszteni belőle.

    A sózás segít a kelkáposzta víztartalmának csökkentésében, így a kimchi szaftos lesz.

    2

    A fokhagymát zúzd össze, a gyömbért reszeld le. A hal szószt, chili port, rizsecetet, cukrot és vizet egy tálban keverd össze, hogy egységes pácot kapj.

    A gochugaru chili por friss és fűszeres ízt ad a kimchinek. Ha nem elérhető, más típusú chili por is használható.

    3

    A pácot öntsd a sózott kelkáposztára, és jól masszírozd bele. Ügyelj arra, hogy a pác minden levelet jól átjárjon.

    Ne nyomd túl erősen, hogy a levelek ne sérüljenek, és ne veszítsenek túl sok levet.

    4

    Hagyd a kimchit állni 20-30 percig, hogy az ízek összeérjenek és a kelkáposzta megpuhuljon.

    A geotjeori nem igényel fermentálást, így gyorsan elkészíthető és friss, ropogós marad.

    5

    Tálald friss snidlinggel díszítve. Friss rizs vagy pörkölt hús mellé is nagyszerű étel.

    A snidling friss, enyhén fokhagymás íze remekül illik a kimchi fűszeres ízeihez.