A koreai kelkáposztát vágd hosszában fel és alaposan sózd meg. Hagyd pihenni 30-40 percig, hogy a só segítsen levet ereszteni belőle.
A sózás segít a kelkáposzta víztartalmának csökkentésében, így a kimchi szaftos lesz.
A fokhagymát zúzd össze, a gyömbért reszeld le. A hal szószt, chili port, rizsecetet, cukrot és vizet egy tálban keverd össze, hogy egységes pácot kapj.
A gochugaru chili por friss és fűszeres ízt ad a kimchinek. Ha nem elérhető, más típusú chili por is használható.
A pácot öntsd a sózott kelkáposztára, és jól masszírozd bele. Ügyelj arra, hogy a pác minden levelet jól átjárjon.
Ne nyomd túl erősen, hogy a levelek ne sérüljenek, és ne veszítsenek túl sok levet.
Hagyd a kimchit állni 20-30 percig, hogy az ízek összeérjenek és a kelkáposzta megpuhuljon.
A geotjeori nem igényel fermentálást, így gyorsan elkészíthető és friss, ropogós marad.
Tálald friss snidlinggel díszítve. Friss rizs vagy pörkölt hús mellé is nagyszerű étel.
A snidling friss, enyhén fokhagymás íze remekül illik a kimchi fűszeres ízeihez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.