Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy muffin tepsit papír kapszlikkal.
Ha nincs papír kapszlid, kikenheted a muffin formákat vajjal és megszórhatod liszttel, hogy ne ragadjanak bele a muffinok.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a fahéjat.
A sütőport érdemes átszitálni a liszttel, hogy ne legyen csomós, és egyenletesen eloszoljon a tésztában.
Egy másik tálban törd össze villával a banánokat, majd add hozzá a cukrot, a tojásokat, a tejet, az olvasztott vajat és a vaníliás cukrot. Keverd simára.
A túlérett banánok a legalkalmasabbak ehhez a recepthez, mert édesebbek és könnyebben pépesíthetők. A vajat ne forrón add hozzá, hagyd kicsit hűlni.
A gesztenyepürét is dolgozd bele a banános keverékbe, hogy teljesen eloszoljon benne.
Ha a gesztenyepüré túl kemény, először keverd ki egy kevés tejjel, hogy könnyebben eldolgozható legyen.
A nedves hozzávalókat fokozatosan keverd a száraz keverékhez, és óvatosan dolgozd össze, hogy egyenletes, de ne túl sűrű tésztát kapj.
Ne keverd túl a tésztát, mert akkor a muffinok kemények lesznek. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen hogy elkeverednek a nedvesekkel.
A tésztát egyenletesen adagold a muffin kapszlikba, kb. háromnegyedig töltve őket.
Használj fagylaltos kanalat vagy mérőpoharat, hogy a muffinok egyenletes méretűek legyenek.
Helyezd a muffinformát az előmelegített sütőbe, és süsd kb. 20-25 percig, amíg a muffinok aranybarnák lesznek és a tetejük kissé megrepedezik.
A sütési idő függ a sütőtől, ezért figyelj a muffinokra. Ha túl gyorsan barnulnak, takard le őket alufóliával.
Tűpróbával ellenőrizd, hogy a muffinok megsültek-e: ha egy fogpiszkálót beleszúrsz és tisztán jön ki, akkor készen van.
A tűpróbát a muffinok közepén végezd el.
Hagyd kihűlni a muffinokat a tepsiben pár percig, majd tedd át őket egy rácsra teljesen kihűlni.
Ha a muffinokat túl sokáig hagyod a tepsiben, akkor bepárásodhatnak.
Tálald frissen, vagy tárold légmentesen zárható dobozban, hogy megőrizze puhaságát.
A muffinok még finomabbak, ha egy napot állnak, mert az ízek jobban összeérnek. Tárolhatod őket a hűtőben is, de akkor fogyasztás előtt érdemes kicsit felmelegíteni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.