Gesztenyés banános muffin tálalva

Gesztenyés banános muffin

A banán és a gesztenye tökéletes párosítás a sütemények világában. A banán édessége és krémessége kiválóan harmonizál a gesztenye diós, kissé karamellás ízével. Ez a muffin nemcsak finom, hanem egészségesebb alternatíva is lehet, mivel a banán természetes édessége csökkenti a hozzáadott cukor szükségességét. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így ideális választás lehet reggelire, uzsonnára vagy akár egy könnyed desszertnek. Az illata már sütés közben is betölti a konyhát, és garantáltan mindenkit csábít egy falatra!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
2400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
200 g Liszt
1 tk. Sütőpor
1 csipet
1 tk. Fahéj
2 db Érett banán
80 g Cukor
2 db Tojás
100 ml Tej
80 g Olvasztott vaj
1 cs. Vaníliás cukor
200 g Gesztenyepüré

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy muffin tepsit papír kapszlikkal.

    Ha nincs papír kapszlid, kikenheted a muffin formákat vajjal és megszórhatod liszttel, hogy ne ragadjanak bele a muffinok.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a fahéjat.

    A sütőport érdemes átszitálni a liszttel, hogy ne legyen csomós, és egyenletesen eloszoljon a tésztában.

    3

    Egy másik tálban törd össze villával a banánokat, majd add hozzá a cukrot, a tojásokat, a tejet, az olvasztott vajat és a vaníliás cukrot. Keverd simára.

    A túlérett banánok a legalkalmasabbak ehhez a recepthez, mert édesebbek és könnyebben pépesíthetők. A vajat ne forrón add hozzá, hagyd kicsit hűlni.

    4

    A gesztenyepürét is dolgozd bele a banános keverékbe, hogy teljesen eloszoljon benne.

    Ha a gesztenyepüré túl kemény, először keverd ki egy kevés tejjel, hogy könnyebben eldolgozható legyen.

    5

    A nedves hozzávalókat fokozatosan keverd a száraz keverékhez, és óvatosan dolgozd össze, hogy egyenletes, de ne túl sűrű tésztát kapj.

    Ne keverd túl a tésztát, mert akkor a muffinok kemények lesznek. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen hogy elkeverednek a nedvesekkel.

    6

    A tésztát egyenletesen adagold a muffin kapszlikba, kb. háromnegyedig töltve őket.

    Használj fagylaltos kanalat vagy mérőpoharat, hogy a muffinok egyenletes méretűek legyenek.

    7

    Helyezd a muffinformát az előmelegített sütőbe, és süsd kb. 20-25 percig, amíg a muffinok aranybarnák lesznek és a tetejük kissé megrepedezik.

    A sütési idő függ a sütőtől, ezért figyelj a muffinokra. Ha túl gyorsan barnulnak, takard le őket alufóliával.

    8

    Tűpróbával ellenőrizd, hogy a muffinok megsültek-e: ha egy fogpiszkálót beleszúrsz és tisztán jön ki, akkor készen van.

    A tűpróbát a muffinok közepén végezd el.

    9

    Hagyd kihűlni a muffinokat a tepsiben pár percig, majd tedd át őket egy rácsra teljesen kihűlni.

    Ha a muffinokat túl sokáig hagyod a tepsiben, akkor bepárásodhatnak.

    10

    Tálald frissen, vagy tárold légmentesen zárható dobozban, hogy megőrizze puhaságát.

    A muffinok még finomabbak, ha egy napot állnak, mert az ízek jobban összeérnek. Tárolhatod őket a hűtőben is, de akkor fogyasztás előtt érdemes kicsit felmelegíteni.