Gesztenyés gamjatang póréhagymával, tojással és friss zöldhagymával tálalva

Gesztenyés gamjatang

A gamjatang egy tradicionális koreai étel, amely alapvetően krémes és gazdag ízű. A gesztenyés változata különleges textúrát és ízt ad a levesnek, amelyet általában a hidegebb hónapokban fogyasztanak. A póréhagyma és a fokhagyma fűszerei kombinálva a gesztenyével egy igazán egyedülálló ételt eredményeznek, amit a koreai konyha szeretettel készít.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
950 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Krumpli
200 g Gesztenye
1 db Póréhagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 db Tojás
2 szál Zöldhagyma
1 l Húsleves alaplé
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 csipet Friss bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A krumplit hámozd meg és vágd kis kockákra. A gesztenyét is hámozd meg, és vágd fel kisebb darabokra.

    A krumplit kisebb darabokra vágva gyorsabban megfő, és jobban átveszi az ízeket.

    2

    A póréhagymát vágd karikákra, a fokhagymát pedig apróra.

    A póréhagyma a levesekben különösen ínycsiklandó, és édesebb ízt ad a levesnek.

    3

    Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, és add hozzá a póréhagymát és a fokhagymát. Pirítsd 2-3 percig, amíg megpuhulnak és illatosak lesznek.

    A póréhagyma lassú pirítása gazdag ízt ad a levesnek.

    4

    Add hozzá a krumplit és a gesztenyét, majd öntsd fel a húsleves alaplével. Főzd 20-25 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    Ha nem találod a húsleves alaplét, használhatsz vízet is, és extra fűszerekkel ízesítheted.

    5

    Készíts kemény tojásokat: forralj vizet egy kis lábasban, és főzd 10 percig a tojásokat. Amikor kész, hámozd meg őket és tedd félre.

    A kemény tojásokat friss vízben könnyebben hámozhatod meg, ha először hideg vízbe teszed őket.

    6

    A zöldhagymát aprítsd fel, és tedd félre a díszítéshez. Ha a leves elkészült, ízesítsd sóval, borssal.

    A friss bors adja meg a leves frissességét, de ha nem szereted a túl erőset, kevesebb borsot is használhatsz.

    7

    A leves tálalása előtt tegyél egy-egy kemény tojást a tálkákba, majd merd rá a gesztenyés levest. Díszítsd friss zöldhagymával.

    A friss zöldhagyma szép színt ad a levesnek, és fokozza az ízeket is.