Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Nyújtsd ki a leveles tésztát, és vágd két egyforma lapra.
A leveles tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki, hogy ne ragadjon le.
Süsd a tésztalapokat 10-12 percig, amíg aranybarnára nem sülnek, majd hagyd kihűlni.
A sütő ajtaját ne nyisd ki sütés közben, mert a tészta összeeshet. Figyeld a tésztát, mert könnyen megéghet.
Verd fel a tejszínt kemény habbá, közben add hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot.
A tejszín akkor lesz igazán kemény, ha nagyon hideg. Használj hideg edényt is a felveréshez.
A gesztenyepürét keverd simára, és óvatosan forgasd bele a felvert tejszínhabot.
A gesztenyepürét villával törd össze, hogy ne maradjanak benne nagy darabok. A tejszínhabot óvatosan forgasd bele, hogy ne törjön össze.
Helyezd az egyik tésztalapot egy tálcára, és egyenletesen oszd el rajta a gesztenyés krémet.
Ügyelj arra, hogy a krém egyenletesen legyen eloszlatva, különben a szeletek nem lesznek ugyanolyan magasak.
Fedd be a másik tésztalappal, és enyhén nyomkodd rá, hogy összeálljon.
Ne nyomkodd túl erősen, mert a krém kifolyhat.
Szórd meg porcukorral és étcsokoládé reszelékkel, majd szeleteld fel tálalás előtt.
A szeletelés előtt érdemes a krémeset hűtőbe tenni, hogy a krém megdermedjen, így könnyebb lesz szeletelni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.