Gesztenyés krémes tálalva

Gesztenyés krémes

A gesztenyés krémes egy elegáns és ízletes desszert, amelyet könnyű elkészíteni. A ropogós leveles tészta és a lágy gesztenyés krém tökéletes párosítás, amely garantáltan elvarázsolja a vendégeidet. Ideális választás ünnepi alkalmakra vagy egy különleges hétvégi desszertként.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 12 perc
Teljes 32 perc
2000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Leveles tészta
300 g Gesztenyepüré
300 ml Tejszín (habtejszín)
50 g Porcukor
10 g Vaníliás cukor
20 g Étcsokoládé reszelék (díszítéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Nyújtsd ki a leveles tésztát, és vágd két egyforma lapra.

    A leveles tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki, hogy ne ragadjon le.

    2

    Süsd a tésztalapokat 10-12 percig, amíg aranybarnára nem sülnek, majd hagyd kihűlni.

    A sütő ajtaját ne nyisd ki sütés közben, mert a tészta összeeshet. Figyeld a tésztát, mert könnyen megéghet.

    3

    Verd fel a tejszínt kemény habbá, közben add hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot.

    A tejszín akkor lesz igazán kemény, ha nagyon hideg. Használj hideg edényt is a felveréshez.

    4

    A gesztenyepürét keverd simára, és óvatosan forgasd bele a felvert tejszínhabot.

    A gesztenyepürét villával törd össze, hogy ne maradjanak benne nagy darabok. A tejszínhabot óvatosan forgasd bele, hogy ne törjön össze.

    5

    Helyezd az egyik tésztalapot egy tálcára, és egyenletesen oszd el rajta a gesztenyés krémet.

    Ügyelj arra, hogy a krém egyenletesen legyen eloszlatva, különben a szeletek nem lesznek ugyanolyan magasak.

    6

    Fedd be a másik tésztalappal, és enyhén nyomkodd rá, hogy összeálljon.

    Ne nyomkodd túl erősen, mert a krém kifolyhat.

    7

    Szórd meg porcukorral és étcsokoládé reszelékkel, majd szeleteld fel tálalás előtt.

    A szeletelés előtt érdemes a krémeset hűtőbe tenni, hogy a krém megdermedjen, így könnyebb lesz szeletelni.