Ghugni chaat burgonyával és friss korianderrel tálalva

Ghugni chaat burgonyával

A Ghugni chaat egy tradicionális indiai étel, amelyet gyakran tálalnak utcai árusok, és igazi ínycsiklandó étel. A ghugni a szárított fejtett babból készül, és gyakran gazdagítják különböző fűszerekkel, mint a garam masala és kömény. A burgonya hozzáadása még gazdagabbá teszi a színes és fűszeres ételt. A tamarind szósz és a joghurt frissítő savanyúságot ad a chaatnak, míg a koriander és a curry levél igazi frissességet biztosít. Ez az étel tökéletes előétel vagy könnyű főétel, különösen nyári napokon.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Szárított fejtett bab
2 db Burgonya
2 ek. Cilantro (friss koriander)
1 db Vöröshagyma
1 db Zöld chili
1 tk. Fűszeres garam masala
0.5 tk. Cumin (kömény) por
0.5 tk. Fekete só
6 db Curry levél
2 ek. Tamarind szósz
3 ek. Joghurtszósz
1 ek. Friss citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A szárított fejtett babot áztasd be vízbe 6-8 órára, majd főzd meg, amíg teljesen megpuhul. Ha gyorsan szeretnéd elkészíteni, használhatsz konzerv babot is.

    A babot jól le kell öblíteni főzés előtt, hogy eltávolítsd a szennyeződéseket.

    2

    A burgonyát hámozd meg, majd főzd meg sós vízben, amíg puhák nem lesznek. Ezután vágd fel apró kockákra.

    A főtt burgonya kockákat mindig hagyd kihűlni, mielőtt hozzáadod az ételhez, így könnyebb keverni és nem lesz túl lágy.

    3

    A vöröshagymát és a zöld chilit apróra vágd fel. Egy nagy tálban keverd össze a főtt babot, burgonyát, vöröshagymát és zöld chilit.

    A zöld chili csípőssége változó, így ha nem szereted a túl csípős ételeket, kevesebb chilit használj.

    4

    Add hozzá a garam masalát, a kömény port és a fekete sót. Keverd jól össze, hogy az összes hozzávaló egyenletesen eloszoljon.

    A garam masala és a kömény egyedi ízt adnak a Ghugni chaatnak, próbáld ki az ételt különböző arányokban, hogy megtaláld a legfinomabbat!

    5

    A tamarind szószt, joghurtszószt és citromlevet is add hozzá, majd alaposan keverd össze a masszát.

    A tamarind szósz ad egy kellemes édes-savanyú ízt, ami tökéletesen kiegészíti a fűszerek ízét.

    6

    Szórd meg friss korianderrel és curry levelekkel. Hűtsd le 15-20 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A friss koriander és curry levelek igazi frissességet adnak, ne hagyd ki őket!

    7

    Tálald hűtve vagy szobahőmérsékleten, mint előételt vagy könnyű étkezést.

    A Ghugni chaatot pitával vagy más kenyérfélékkel is tálalhatod, így még laktatóbb lesz.