Ghugni fƱszeres nyers zöldségekkel tålalva, friss korianderrel

Ghugni fƱszeres nyers zöldségekkel

A Ghugni egy hagyomĂĄnyos indiai Ă©tel, amelyet gyakran kĂ©szĂ­tenek kĂŒlönbözƑ variĂĄciĂłkban. Az Ă©tel alapja a csicseriborsĂł, amelyet fƱszerekkel Ă©s friss zöldsĂ©gekkel gazdagĂ­tanak. A Ghugni kĂŒlönbözƑ Ă­zesĂ­tĂ©sekkel kĂ©szĂ­thetƑ, Ă©s a nyers zöldsĂ©gekkel valĂł tĂĄlalĂĄs egy friss, ropogĂłs vĂĄltozatot kĂ­nĂĄl. Az Ă©tel a fƱszerek gazdag keverĂ©kĂ©t Ă©s a zöldsĂ©gek friss Ă­zĂ©t hozza egyesĂŒlt harmĂłniĂĄban.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g FƑtt csicseriborsó
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 1 db Paradicsom
⭕ 1 db Zöldpaprika
⭕ 50 g Káposzta
⭕ 1 csokor Friss koriander
⭕ 1 ek. Olívaolaj
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 tk. KömĂ©ny
⭕ 1 tk. Curry por
⭕ 1 db Tamarind levĂ©l
⭕ 1 csipet Só
⭕ 1 tk. Friss citromlĂ©

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A fƑtt csicseriborsĂłt tedd egy nagy tĂĄlba. Ha nem fƑzött csicseriborsĂłt hasznĂĄlsz, akkor elƑtte ĂĄztasd be 8 ĂłrĂĄra, majd fƑzd meg.

    A csicseriborsĂłhoz fƱszeres vĂ­zben valĂł fƑzĂ©s extra Ă­zt ad a Ghugninak.

    2

    A vöröshagymåt, a paradicsomot, a zöldpaprikåt és a kåposztåt apróra vågd fel.

    A zöldségek apró darabokra vågåsa segít, hogy jobban összeérjenek az ízek, és könnyen felvegyék a csicseriborsóval.

    3

    A fokhagymåt is apróra vågd, majd a koriandert tépd össze kisebb levelekre.

    A friss koriander adja a Ghugninak a friss, zöld ízt, amely kiemeli a fƱszereket.

    4

    Egy serpenyƑben hevĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat, majd add hozzĂĄ a kömĂ©nyt Ă©s curry port. PirĂ­tsd Ƒket 1-2 percig, hogy a fƱszerek kiengedjĂ©k az Ă­zĂŒket.

    A fƱszereket mindig pörköld meg egy kicsit, hogy még jobban kiemelkedjenek az ízeik.

    5

    A pörkölt fƱszerkeveréket öntsd a csicseriborsóra, majd add hozzå a zöldségeket, a koriandert és a citromlevet. Sózd ízlés szerint.

    A citromlé friss ízt ad a Ghugninak, és segít, hogy az étel még jobban feléledjen.

    6

    A tamarind levéllel díszítsd és hagyd pihenni 10-15 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A tamarind friss, enyhĂ©n savanyĂș Ă­ze tökĂ©letesen passzol a fƱszeres Ghugnihoz, Ă©s kĂŒlönleges Ă­zt ad neki.

    7

    TĂĄlald a Ghugnit friss korianderrel dĂ­szĂ­tve. Élvezd a fƱszeres, egĂ©szsĂ©ges Ă©telt!