Ghugni fűszeres nyers zöldségekkel tálalva, friss korianderrel

Ghugni fűszeres nyers zöldségekkel

A Ghugni egy hagyományos indiai étel, amelyet gyakran készítenek különböző variációkban. Az étel alapja a csicseriborsó, amelyet fűszerekkel és friss zöldségekkel gazdagítanak. A Ghugni különböző ízesítésekkel készíthető, és a nyers zöldségekkel való tálalás egy friss, ropogós változatot kínál. Az étel a fűszerek gazdag keverékét és a zöldségek friss ízét hozza egyesült harmóniában.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Főtt csicseriborsó
1 db Vöröshagyma
1 db Paradicsom
1 db Zöldpaprika
50 g Káposzta
1 csokor Friss koriander
1 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Kömény
1 tk. Curry por
1 db Tamarind levél
1 csipet
1 tk. Friss citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A főtt csicseriborsót tedd egy nagy tálba. Ha nem főzött csicseriborsót használsz, akkor előtte áztasd be 8 órára, majd főzd meg.

    A csicseriborsóhoz fűszeres vízben való főzés extra ízt ad a Ghugninak.

    2

    A vöröshagymát, a paradicsomot, a zöldpaprikát és a káposztát apróra vágd fel.

    A zöldségek apró darabokra vágása segít, hogy jobban összeérjenek az ízek, és könnyen felvegyék a csicseriborsóval.

    3

    A fokhagymát is apróra vágd, majd a koriandert tépd össze kisebb levelekre.

    A friss koriander adja a Ghugninak a friss, zöld ízt, amely kiemeli a fűszereket.

    4

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a köményt és curry port. Pirítsd őket 1-2 percig, hogy a fűszerek kiengedjék az ízüket.

    A fűszereket mindig pörköld meg egy kicsit, hogy még jobban kiemelkedjenek az ízeik.

    5

    A pörkölt fűszerkeveréket öntsd a csicseriborsóra, majd add hozzá a zöldségeket, a koriandert és a citromlevet. Sózd ízlés szerint.

    A citromlé friss ízt ad a Ghugninak, és segít, hogy az étel még jobban feléledjen.

    6

    A tamarind levéllel díszítsd és hagyd pihenni 10-15 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A tamarind friss, enyhén savanyú íze tökéletesen passzol a fűszeres Ghugnihoz, és különleges ízt ad neki.

    7

    Tálald a Ghugnit friss korianderrel díszítve. Élvezd a fűszeres, egészséges ételt!