Ghugni korianderes, fűszeres zöldborsóval tálalva, friss korianderrel díszítve.

Ghugni korianderes

A ghugni egy tradicionális indiai étel, amelyet különböző zöldségekkel és fűszerekkel készítenek. A koriander és kurkuma alapú változat különösen népszerű a vegetáriánus étkezők körében, mivel gazdag ízvilágot és frissességet ad a zöldborsónak. Az étel története a brit-indiai konyhában gyökerezik, ahol egyszerű és tápláló étkezésekként szolgált a mindennapokban. A koriander hozzáadásával ez a változat egyedülálló frissességet és ízt kínál, amely tökéletes kísérője lehet a rizsnek vagy egy könnyű salátának.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Zöldborsó
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 csokor Friss koriander
1 tk. Kömény
0.5 tk. Kurkuma
1 tk. Fűszeres garam masala
1 ek. Szójaszósz
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldborsót főzd meg forrásban lévő vízben 10-15 percig, amíg megpuhul. Ha friss borsót használsz, gyorsabban megpuhul.

    Ha fagyasztott zöldborsót használsz, előbb engedd fel, hogy egyenletesen főjön.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat. Tedd bele a hagymát és fokhagymát, és pirítsd üvegesre.

    A hagymát lassú tűzön pirítsd, hogy a természetes édességei kioldódjanak, és ne égjen meg.

    3

    Add hozzá a köményt, kurkumát és garam masalát, és keverd jól össze, hogy a fűszerek illata felszabaduljon.

    A fűszereket alacsony hőmérsékleten pörköld egy kicsit, hogy kihozd az ízeket, de figyelj arra, hogy ne égjenek meg.

    4

    Tedd hozzá a főtt zöldborsót és a szójaszószt a fűszeres keverékhez. Keverd össze, és hagyd pár percig összefőni, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A szójaszósz sós íze jól harmonizál a fűszerekkel, de ha nem szereted a sós ízeket, csökkentsd a mennyiségét.

    5

    A kész ghugnit szórd meg friss korianderrel, és locsold meg citromlével a frissesség érdekében.

    A koriander frissítő íze jól kiegészíti az étel gazdag fűszereit.