Ghugni pörkölt burgonyával, gazdag fűszeres csicseriborsó és burgonya egy tálban

Ghugni pörkölt burgonyával

A ghugni pörkölt egy hagyományos indiai étel, amely gazdag fűszerekkel és egyszerű hozzávalókkal készül. Az étel alapja a csicseriborsó és a burgonya, amelyet a fűszeres alaplé gazdagít. A ghugni pörkölt különösen népszerű Bengal és Bihar államokban, és a mindennapi étkezések részeként fogyasztják. Az étel gazdag ízvilága és tápláló jellege miatt ideális választás vegetáriánusok számára, és könnyen elkészíthető a hétköznapokban.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Száraz csicseriborsó
4 db Burgonya
2 db Vöröshagyma
4 gerezd Fokhagyma
2 db Friss paradicsom
1 tk. Pirospaprika
1 tk. Kömény
1 tk. Curry por
2 ek. Friss koriander
2 ek. Olaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
500 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csicseriborsót előző este áztassuk be vízbe, majd másnap főzzük puhára, körülbelül 1 órán keresztül.

    A csicseriborsó áztatása elősegíti a gyorsabb főzést, és javítja az étel állagát is.

    2

    A burgonyát hámozzuk meg, és vágjuk kisebb kockákra.

    A burgonya gyorsan megfő, ha kisebb kockákra vágjuk, így hamarabb elkészül.

    3

    A hagymát és fokhagymát hámozzuk meg és apróra vágjuk. A paradicsomot is kockázzuk fel.

    A hagymát ne pirítsuk túl, mert könnyen megéghet. Tartsuk közepes lángon, hogy édes, enyhén karamellizált ízt kapjon.

    4

    Egy nagy fazékban olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát és paradicsomot. Pirítsuk őket 5 percig, amíg megpuhulnak és az ízek összeérnek.

    A paradicsom segít természetes savasságot adni a pörköltnek, így kiemeli a fűszerek ízét.

    5

    Adjuk hozzá a pirospaprikát, köményt, curry port, és egy kevés sót. Keverjük össze alaposan, hogy a fűszerek egyenletesen eloszoljanak.

    A curry por intenzívebb ízt ad a pörköltnek. Ha fűszeresebbre szeretnénk, adjunk hozzá egy csipetnyi csilit is.

    6

    Hozzáadjuk a főtt csicseriborsót és a felkockázott burgonyát. Öntsük rá a vizet, és hagyjuk főni közepes lángon 15-20 percig, amíg a burgonya megpuhul.

    A víz mennyiségét az étel sűrűsége szerint módosíthatjuk, hogy pörkölt vagy leves állagot kapjunk.

    7

    Amikor a burgonya megpuhult, adjuk hozzá a friss koriandert, és alaposan keverjük össze.

    A koriander friss, citrusos íze kiemeli a pörkölt gazdag, fűszeres ízét.