A csicseriborsót előző este áztasd be vízbe, hogy megpuhuljon. Másnap öblítsd le, és tedd félre.
Az áztatás segít a csicseriborsónak gyorsabban megpuhulni, így a főzés is gyorsabb lesz.
A hagymát és fokhagymát apróra vágd, a paradicsomot pedig hámozd meg és vágd kockákra.
A paradicsom hámozása elősegíti, hogy simább szószt kapj, de ha nincs kedved hozzá, konzerv paradicsomot is használhatsz.
Egy nagy serpenyőben vagy lábasban melegítsd fel az olajat, és add hozzá a hagymát. Pirítsd üvegesre, majd tedd hozzá a fokhagymát, és pirítsd további 1-2 percig.
A hagyma pirítása fokozza az ízét, így ne siesd el, hogy aranybarna legyen.
Add hozzá a paradicsomot, és párold, amíg levet enged és egy kicsit besűrűsödik.
A paradicsomot jól összenyomhatod egy kanállal, hogy gyorsabban levet engedjen.
Tedd bele a pirospaprikát, köményt és curry port, és jól keverd el, hogy az ízek összeérjenek.
A fűszerek rövid pirítása segít, hogy intenzívebben érvényesüljenek.
Add hozzá a csicseriborsót, öntsd fel vízzel, és sózd, borsozd ízlés szerint. Főzd közepes lángon 30-40 percig, amíg a csicseriborsó megpuhul.
Ha szükséges, pótold a vizet, hogy mindig éppen annyi legyen, hogy ellepje a csicseriborsót.
A kész ghugni pörköltet friss korianderrel szórd meg, és tálald melegen.
A koriander frissítő ízt ad az ételnek, és tökéletesen kiegészíti a fűszeres pörköltet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.