Ghugni pörkölt csicseriborsóval, friss korianderrel

Ghugni pörkölt csicseriborsóval

A ghugni egy tradicionális indiai étel, amely fűszeres csicseriborsóból készül. Ezt az ételt az indiai konyha számos régiójában készítik, és változatos módon tálalják. A pörkölt verziók rendkívül gazdagok, a fűszerek és a csicseriborsó kombinációja pedig tápláló és finom étkezést eredményez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Csicseriborsó
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
1 tk. Pirospaprika
1 tk. Kömény
1 tk. Curry por
3 ek. Növényi olaj
1 tk.
1 csipet Frissen őrölt bors
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csicseriborsót előző este áztasd be vízbe, hogy megpuhuljon. Másnap öblítsd le, és tedd félre.

    Az áztatás segít a csicseriborsónak gyorsabban megpuhulni, így a főzés is gyorsabb lesz.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, a paradicsomot pedig hámozd meg és vágd kockákra.

    A paradicsom hámozása elősegíti, hogy simább szószt kapj, de ha nincs kedved hozzá, konzerv paradicsomot is használhatsz.

    3

    Egy nagy serpenyőben vagy lábasban melegítsd fel az olajat, és add hozzá a hagymát. Pirítsd üvegesre, majd tedd hozzá a fokhagymát, és pirítsd további 1-2 percig.

    A hagyma pirítása fokozza az ízét, így ne siesd el, hogy aranybarna legyen.

    4

    Add hozzá a paradicsomot, és párold, amíg levet enged és egy kicsit besűrűsödik.

    A paradicsomot jól összenyomhatod egy kanállal, hogy gyorsabban levet engedjen.

    5

    Tedd bele a pirospaprikát, köményt és curry port, és jól keverd el, hogy az ízek összeérjenek.

    A fűszerek rövid pirítása segít, hogy intenzívebben érvényesüljenek.

    6

    Add hozzá a csicseriborsót, öntsd fel vízzel, és sózd, borsozd ízlés szerint. Főzd közepes lángon 30-40 percig, amíg a csicseriborsó megpuhul.

    Ha szükséges, pótold a vizet, hogy mindig éppen annyi legyen, hogy ellepje a csicseriborsót.

    7

    A kész ghugni pörköltet friss korianderrel szórd meg, és tálald melegen.

    A koriander frissítő ízt ad az ételnek, és tökéletesen kiegészíti a fűszeres pörköltet.