Gigantes plaki csípős paprikával, tálalva petrezselyemmel és friss kenyérrel

Gigantes plaki csípős paprikával

A gigantes plaki egy tradicionális görög étel, amely szaftos paradicsomos szószban sült babot tartalmaz. A csípős paprika hozzáadása fűszeres ízt és izgalmat ad az ételnek, gazdagítva a mediterrán ízvilágot.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 50 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Gigantes bab
4 ek. Olívaolaj
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
400 g Paradicsom püré
2 db Csípős paprika
100 ml Vörösbor
1 csipet Cukor
1 csipet
0.5 tk. Frissen őrölt bors
1 csokor Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A gigantes babot főzd meg sós vízben kb. 1-1,5 órán át, amíg teljesen megpuhul. Ha szükséges, öblítsd át őket hideg vízben.

    A baboknak teljesen meg kell puhulniuk, de ne főzd őket túl, hogy ne essen szét.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd olívaolajon párold meg egy nagy serpenyőben vagy lábasban, amíg üvegesek nem lesznek.

    A fokhagyma segít megerősíteni az étel ízét, így fontos, hogy ne hagyd ki.

    3

    Add hozzá a paradicsom pürét, a csípős paprikát, a vörösbort, a cukrot, sót és borsot. Keverd jól össze, majd hagyd főzni a szószt 10-15 percig, amíg besűrűsödik.

    A csípős paprika az étel fűszeres, pikáns ízét adja. Az étel ízesítésekor figyelj arra, hogy ne túl sok paprikát adj hozzá, ha nem szereted a túl csípős ételeket.

    4

    A megfőtt babot add a paradicsomos szószhoz, és keverd össze. Főzd tovább alacsony hőmérsékleten még 10-15 percig.

    A baboknak jól át kell szívniük a paradicsomos szószt, így a legjobb, ha lassú tűzön főzöd.

    5

    Tálald friss petrezselyemmel megszórva, és kínáld friss, ropogós kenyérrel.

    A friss petrezselyem kiemeli az étel frissességét és szép színt ad neki.