Gluténmentes csokis cupcake tálalva

Gluténmentes Csokis Cupcake

A gluténmentes sütemények egyre népszerűbbek, hiszen sokan keresnek alternatívákat a hagyományos liszt helyett. A csokoládés cupcake egy klasszikus édesség, amelyet könnyedén el lehet készíteni gluténmentes verzióban is. A megfelelő lisztkeverék kiválasztása kulcsfontosságú, hogy a tészta ne legyen túl száraz vagy morzsalékos. Az étcsokoládé gazdag íze tökéletesen harmonizál a lágy csokoládékrémmel, így ez a recept garantáltan kedvenc lesz. Ha szeretnéd még különlegesebbé tenni, próbáld meg apróra vágott dióval vagy narancshéjjal díszíteni!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
3600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
200 g Gluténmentes lisztkeverék
150 g Cukor
120 g Vaj
2 db Tojás
100 ml Növényi tej
10 g Sütőpor (gluténmentes)
30 g Kakaópor
100 g Étcsokoládé (gluténmentes)
5 ml Vanília kivonat
1 csipet
200 ml Tejszín
100 g Porcukor
100 g Vaj (krémhez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy muffin sütőformát papírkapszlikkal.

    A sütőt érdemes légkeveréses fokozaton előmelegíteni, így egyenletesebben sülnek a muffinok.

    2

    Egy tálban keverd össze a gluténmentes lisztkeveréket, kakaóport, sütőport és a sót, hogy az összetevők egyenletesen eloszoljanak.

    A száraz hozzávalókat szitálva keverd össze, hogy elkerüld a csomósodást és a tészta könnyebb legyen.

    3

    Egy másik tálban habosítsd fel a vajat és a cukrot, amíg világos és krémes állagú nem lesz.

    A vaj legyen szobahőmérsékletű, így könnyebben habosítható. A cukrot fokozatosan adagold a vajhoz, hogy a krém szép, homogén legyen.

    4

    Add hozzá a tojásokat egyenként a vajas keverékhez, és jól dolgozd el. Keverd bele a vanília kivonatot is.

    A tojásokat is szobahőmérsékleten használd. Ha a massza kicsapódna, adj hozzá egy kevés lisztet a következő tojás hozzáadásakor.

    5

    Felváltva adagold a száraz hozzávalókat és a növényi tejet a masszához, folyamatosan keverve, hogy sima tésztát kapj.

    A száraz és nedves hozzávalókat felváltva adagolva a tészta nem lesz rágós. Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg az összetevők éppenhogy összeállnak.

    6

    Apróra vágd az étcsokoládét, és óvatosan keverd a tésztába, hogy minden muffinban egyenletesen eloszoljon.

    A csokoládét érdemes durvára vágni, hogy a muffinokban nagyobb csokoládédarabok legyenek. Használhatsz csokoládé chips-et is.

    7

    Töltsd meg a muffin formákat háromnegyedig a tésztával, majd süsd őket 18-20 percig, vagy amíg aranybarnák nem lesznek. Hústűvel ellenőrizd az átsültséget.

    A muffin formákat ne töltsd túl, mert a tészta kifolyhat sütés közben. Ha a hústű tisztán jön ki, a muffinok megsültek.

    8

    Amíg a muffinok sülnek, készítsd el a csokoládékrémet: egy lábosban melegítsd fel a tejszínt, majd öntsd rá az apróra vágott étcsokoládéra. Hagyd állni egy percig, majd keverd simára. Hűtsd le kissé, majd keverd bele a vajat, hogy fényes és lágy krémet kapj.

    A tejszínt ne forrald fel, csak melegítsd fel. Ha a krém túl sűrű lenne, adj hozzá egy kevés tejszínt. A vajat szobahőmérsékleten használd.

    9

    Hagyd a muffinokat teljesen kihűlni, majd díszítsd őket a csokoládékrémmel és csokoládéforgáccsal vagy kakaóporral megszórva.

    A muffinokat teljesen hagyd kihűlni, mielőtt díszíted őket, különben a krém megolvad. A díszítéshez használhatsz habzsákot, vagy egyszerűen egy kanállal is rákenheted a krémet.