Gluténmentes naan, puha és ínycsiklandó indiai kenyér

Gluténmentes naan

A naan kenyér története az indiai konyhába nyúlik vissza, és évszázadok óta az egyik legnépszerűbb étel. A klasszikus naan a tandoori sütőben sül, ami a hagyományos indiai főzés szerves része. A gluténmentes naan a hagyományos naan egy alternatívája, amelyet gluténérzékenyek is fogyaszthatnak. A naan puha, finom textúrája és enyhén vajas íze tökéletesen illik a fűszeres curry-khez, húsos és vegetáriánus fogásokhoz egyaránt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Gluténmentes lisztkeverék
1 tk. Cukor
7 g Száraz élesztő
1 tk.
150 ml Joghurt
120 ml Tej
2 ek. Vaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A gluténmentes lisztet, cukrot, száraz élesztőt és sót egy nagy tálban keverd össze.

    A gluténmentes lisztkeverékek eltérőek lehetnek, ezért érdemes ellenőrizni a csomagoláson található utasításokat a legjobb eredmény érdekében.

    2

    Add hozzá a joghurtot, a tejet, és egy evőkanál olvasztott vajat, majd kezd el dagasztani a tésztát.

    A gluténmentes tészta gyakran ragacsosabb, ezért nyújtás előtt enyhén olajozd meg a kezed, hogy ne ragadjon.

    3

    Dagaszd addig a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz, majd takard le egy konyharuhával és hagyd kelni 1-2 órán keresztül meleg helyen.

    A gluténmentes tészták gyakran nem kelnek olyan mértékben, mint a hagyományosak, de ettől függetlenül hagyd pihenni a tésztát.

    4

    Amikor a tészta megkelt, oszd fel kisebb darabokra, és formázz belőlük kis gömböket.

    A gluténmentes tészta gyakran morzsalékosabb, így figyelj arra, hogy a darabokat ne nyomd túl erősen.

    5

    Minden darab tésztát nyújts ki egyenletes korongokká, majd süsd őket forró, száraz serpenyőben, amíg meg nem jelennek rajta a jellegzetes barna foltok.

    A gluténmentes naanokat lassan süsd, hogy a tészta átsüljön anélkül, hogy túlzottan megégne.

    6

    Mikor elkészült a naan, kend meg a tetejét egy kevés olvasztott vajjal, és tálald azonnal.

    A gluténmentes naan legjobb, ha frissen fogyasztják, mivel az állaga a legjobb, amikor éppen készült.