A gluténmentes lisztet, cukrot, száraz élesztőt és sót egy nagy tálban keverd össze.
A gluténmentes lisztkeverékek eltérőek lehetnek, ezért érdemes ellenőrizni a csomagoláson található utasításokat a legjobb eredmény érdekében.
Add hozzá a joghurtot, a tejet, és egy evőkanál olvasztott vajat, majd kezd el dagasztani a tésztát.
A gluténmentes tészta gyakran ragacsosabb, ezért nyújtás előtt enyhén olajozd meg a kezed, hogy ne ragadjon.
Dagaszd addig a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz, majd takard le egy konyharuhával és hagyd kelni 1-2 órán keresztül meleg helyen.
A gluténmentes tészták gyakran nem kelnek olyan mértékben, mint a hagyományosak, de ettől függetlenül hagyd pihenni a tésztát.
Amikor a tészta megkelt, oszd fel kisebb darabokra, és formázz belőlük kis gömböket.
A gluténmentes tészta gyakran morzsalékosabb, így figyelj arra, hogy a darabokat ne nyomd túl erősen.
Minden darab tésztát nyújts ki egyenletes korongokká, majd süsd őket forró, száraz serpenyőben, amíg meg nem jelennek rajta a jellegzetes barna foltok.
A gluténmentes naanokat lassan süsd, hogy a tészta átsüljön anélkül, hogy túlzottan megégne.
Mikor elkészült a naan, kend meg a tetejét egy kevés olvasztott vajjal, és tálald azonnal.
A gluténmentes naan legjobb, ha frissen fogyasztják, mivel az állaga a legjobb, amikor éppen készült.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.