A rizslisztet, sütőport, sót és cukrot tedd egy nagy tálba, majd keverd jól össze.
A rizsliszt miatt a tészta kissé szárazabb lehet, ezért figyelj a folyadék mennyiségére a receptben.
A tojásokat válaszd szét, és a fehérjéket verd fel habbá, a sárgákat add hozzá a száraz hozzávalókhoz.
A tojásfehérje hab segít a tésztának könnyebbé válni, és megemelkedni.
Öntsd hozzá az olívaolajat a tojássárgákhoz, majd alaposan keverd el.
A legjobb eredmény érdekében használj szobahőmérsékletű tojásokat, így könnyebben elegyednek az olajjal.
A tojásfehérjét óvatosan forgasd bele a tésztába, hogy a hab ne esszen össze.
A tojásfehérje habot lassan és óvatosan forgasd bele, hogy a tészta könnyű maradjon.
A tésztát öntsd egy olívaolajjal kikent tepsibe, és egyenletesen simítsd el.
A tepsit béleld ki sütőpapírral is, hogy biztosan ne ragadjon le a tészta.
Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 20-25 percig, amíg a focaccia aranybarna és ropogós lesz.
A rizslisztes tészta gyorsabban sül, ezért figyelj rá, és ha szükséges, takard le alufóliával.
Sütés után hagyd hűlni 10 percig, majd szeleteld fel és tálald.
A rizslisztes focaccia frissen a legfinomabb, de másnap is fogyasztható. Tárold légmentesen, hogy ne száradjon ki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.