Gluténmentes sajttorta friss gyümölcsökkel

Gluténmentes sajttorta

A gluténmentes sajttorta egy tökéletes desszert azok számára, akik valami könnyed és krémes édességre vágynak, de gluténmentes étrendet követnek. Ez a recept egyszerűen elkészíthető, és a végeredmény garantáltan mindenkit lenyűgöz. Az inspirációt a klasszikus sajttorták adták, amelyeket most egy modern csavarral, gluténmentes változatban álmodtunk újra. A friss gyümölcsök a torta tetején nemcsak látványossá teszik, hanem ízletes frissességet is adnak az élményhez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 20 perc
2400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Gluténmentes keksz
100 g Vaj
250 g Krémes mascarpone
250 g Krémes natúr sajtkrém
100 g Porcukor
200 ml Tejszín
5 ml Vanília kivonat
5 db Zselatinlap
200 g Friss gyümölcs

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A gluténmentes kekszeket morzsold finomra, majd keverd össze az olvasztott vajjal. Nyomkodd egyenletesen egy tortaforma aljára, és tedd hűtőbe, hogy megszilárduljon.

    A kekszmorzsát konyhai robotgéppel a legkönnyebb finomra darálni. A vaj ne legyen túl forró, csak éppen olvadjon meg, hogy ne áztassa el a kekszet.

    2

    Áztasd a zselatinlapokat hideg vízbe, hogy megpuhuljanak.

    Fontos, hogy a zselatinlapokat egyenként tedd a vízbe, hogy ne ragadjanak össze. Kb. 5-10 perc áztatás elegendő.

    3

    Keverd össze a mascarponét, a sajtkrémet, a porcukrot és a vanília kivonatot egy nagy tálban, amíg krémes állagot nem kapsz.

    A hozzávalók legyenek szobahőmérsékletűek, így könnyebben össze fognak keveredni, és elkerülheted a csomósodást. Ne keverd túl, mert a krém elveszítheti a könnyedségét.

    4

    A tejszínt melegítsd fel, de ne forrald, majd add hozzá a kinyomkodott zselatinlapokat, és keverd el, amíg teljesen feloldódnak. Hagyd kissé hűlni.

    A tejszín ne legyen forró, mert a zselatin elveszítheti a zselésítő képességét. A zselatinos tejszínt hagyd langyosra hűlni, mielőtt a krémhez kevered, hogy ne olvasztja meg a krémet.

    5

    A zselatinos tejszínt fokozatosan keverd hozzá a sajtos krémhez, hogy sima, homogén masszát kapj.

    A zselatinos tejszínt lassan, több részletben add a krémhez, miközben folyamatosan kevered, hogy elkerüld a csomósodást.

    6

    Öntsd a krémet a kekszes alapra, és simítsd el a tetejét. Helyezd hűtőbe legalább 4-6 órára, hogy teljesen megszilárduljon.

    A tortát fedd le folpackkal, hogy ne vegye át a hűtő szagait, és ne száradjon ki a teteje. A 4-6 óra minimum, de a legjobb, ha egy éjszakán át hűtöd.

    7

    Tálalás előtt díszítsd a sajttorta tetejét friss gyümölcsökkel, például eperrel, málnával vagy áfonyával.

    A gyümölcsöket közvetlenül tálalás előtt tedd a tortára, hogy ne áztassák el a krémet. Használhatsz tortazselét is a gyümölcsök rögzítésére és fényesítésére.