Gochujang jjigae, koreai fűszeres leves tofuval és húsokkal

Gochujang jjigae

A Gochujang jjigae egy hagyományos koreai étel, amely gazdag ízvilágú és egyszerűen elkészíthető. A gochujang, a koreai fűszerpasta alapja ennek az ételnek, amely a húsok és a tofu ízét kiegészíti. A leves könnyen variálható különböző zöldségekkel vagy húsokkal, és a kimchi savanykás íze különlegessé teszi. Ez az étel egy igazi comfort food Koreában, amelyet gyorsan elkészíthetsz egy hideg téli napon.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 45 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Marhahús (pl. lábszár vagy egyéb hús)
200 g Tofu
100 g Kimchi
2 ek. Gochujang fűszerpasta
800 ml Víz
2 szál Zöldhagyma
2 ek. Szezámolaj
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Szójaszósz
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd kisebb darabokra, a tofut pedig kockázd fel. A fokhagymát apróra vágd.

    A húsokat érdemes először megpirítani, hogy még gazdagabb ízeket kapj.

    2

    Egy nagy fazékban hevítsd fel a szezámolajat, és pirítsd meg benne a fokhagymát.

    Ha szeretnéd, egy kis gyömbért is hozzáadhatsz a fokhagyma mellé, hogy fokozd az ízeket.

    3

    Add hozzá a marhahúst és pirítsd 5-7 percig, amíg meg nem barnul.

    A hús pirítása közben figyelj rá, hogy ne égjen meg, és ne legyen túl kemény.

    4

    Tedd hozzá a gochujang fűszerpástát, a szójaszószt és a vizet. Keverd jól össze.

    A gochujang fűszerpasta intenzív ízt ad az ételnek, de ha nem szereted a túl csípős ételeket, csökkentsd a mennyiségét.

    5

    Hozd forrásba, majd csökkentsd a hőt, és hagyd főzni 15-20 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha szeretnéd, egy kis extra szezámolajat is hozzáadhatsz, hogy fokozza az étel gazdag ízét.

    6

    Add hozzá a tofut és a kimchit, és főzd további 5 percig, amíg a tofu megpuhul.

    A tofu nem igényel túl sok főzési időt, csak annyit, hogy átvegye a leves ízét.

    7

    Tálalás előtt szórd meg friss zöldhagymával és egy csipet borssal.