Godong kalguksu, tálalva tenger gyümölcseivel és friss korianderlevelekkel

Godong kalguksu

A kalguksu egy hagyományos koreai étel, amelyet általában tenger gyümölcseivel vagy csirkehússal készítenek. Az étel gyorsan elkészíthető, és rendkívül gazdag ízvilággal rendelkezik. A Godong kalguksu különlegessége, hogy tenger gyümölcseivel és friss tésztával készül, így a végeredmény egy ínycsiklandó és tápláló leves.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Friss, vastag tésztával készített kalguksu
300 g Friss tenger gyümölcsei (pl. rák, kagyló)
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 szál Zöldhagyma
1 l Hal alaplé
1 db Friss pirospaprika
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámmagolaj
2 ág Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kalguksu tésztát forró vízben főzd meg a csomagoláson szereplő utasítások szerint.

    A tésztát ne főzd túl, mert akkor túl puha lesz, és nem tartja meg a formáját a levesben.

    2

    A hal alaplevet öntsd egy nagy lábasba, és forrald fel. Amikor forr, add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát.

    A hagyma és fokhagyma a leves alapját gazdagítja, így ne sajnáld őket.

    3

    Tedd hozzá a tenger gyümölcseit a forró alapléhez, és főzd őket 5-7 percig, amíg a rák és kagyló teljesen meg nem fő.

    4

    Egy másik serpenyőben melegíts egy evőkanál szezámmagolajat, majd adj hozzá egy apróra vágott zöldhagymát és egy fél pirospaprikát. Pirítsd 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A pirított zöldhagyma és paprika különleges aromát ad az ételnek.

    5

    A megfőtt kalguksu tésztát öntsd a hal alapléhez és tenger gyümölcseire, majd add hozzá a szójaszószt. Főzd még 5-10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A szójaszósz sós és umami ízt ad, de ügyelj arra, hogy ne tedd túl sósra a levest.

    6

    Tálald a levest friss korianderlevelekkel és a pirított zöldhagymával, amely kiemeli az étel frissességét.