Gofri Parfé tålalva

Gofri Parfé

A Gofri ParfĂ© egy igazi Ă©lmĂ©nydesszert, amely a ropogĂłs gofrit, a lĂĄgy fagylaltot Ă©s a friss gyĂŒmölcsöket ötvözi. A hideg Ă©s meleg textĂșrĂĄk talĂĄlkozĂĄsa igazi Ă­zorgia, amely minden Ă©dessĂ©gkedvelƑt elvarĂĄzsol. KĂ©pzeld el, ahogy a csokolĂĄdĂ© finoman lecsorog a gofri oldalĂĄn, a fagylalt pedig Ă©pp elkezd olvadni a melegen sĂŒlt gofri tetejĂ©n! A friss gyĂŒmölcsök pedig ĂŒdĂ­tƑ könnyedsĂ©get adnak ennek a kĂŒlönleges desszertnek. Ez a gofri tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs egy nyĂĄri napra vagy egy elegĂĄns vacsora vĂ©gĂ©n egy kĂŒlönleges desszertkĂ©nt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
630 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 250 g Liszt
⭕ 200 ml Tej
⭕ 50 g Vaj
⭕ 2 db Tojás
⭕ 10 g SĂŒtƑpor
⭕ 50 g Cukor
⭕ 10 g Vaníliás cukor
⭕ 1 csipet Só
⭕ 200 ml Habtejszín
⭕ 30 g Porcukor
⭕ 50 g ÉtcsokolĂĄdĂ©
⭕ 300 g Vanília fagylalt
⭕ 100 g GyĂŒmölcs (eper, mĂĄlna, ĂĄfonya)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Olvaszd meg a vajat alacsony hƑfokon, majd hagyd hƱlni nĂ©hĂĄny percig.

    A vaj ne legyen forrĂł, mert befolyĂĄsolhatja a tĂ©szta ĂĄllagĂĄt. MikrĂłban is olvaszthatod, de figyelj, hogy ne forrĂłsodjon tĂșl.

    2

    Egy nagy tĂĄlban keverd össze a lisztet, sĂŒtƑport, cukrot, vanĂ­liĂĄs cukrot Ă©s a csipet sĂłt, hogy az alapanyagok egyenletesen eloszoljanak.

    Érdemes ĂĄtszitĂĄlni a lisztet, hogy elkerĂŒld a csomĂłsodĂĄst a tĂ©sztĂĄban.

    3

    Egy måsik tålban verd fel a tojåsokat, majd add hozzå a tejet és az olvasztott vajat. Keverd össze alaposan.

    A tojĂĄsokat alaposan verd fel, hogy a gofri könnyƱ Ă©s levegƑs legyen.

    4

    Öntsd a nedves keverĂ©ket a szĂĄraz hozzĂĄvalĂłkhoz, Ă©s keverd simĂĄra, hogy egyenletes tĂ©sztĂĄt kapj.

    Ne keverd tĂșl a tĂ©sztĂĄt, csak addig, amĂ­g a szĂĄraz hozzĂĄvalĂłk Ă©ppen el nem keverednek. A tĂșlkeverĂ©s rĂĄgĂłs gofrit eredmĂ©nyezhet.

    5

    MelegĂ­tsd elƑ a gofrisĂŒtƑt, majd enyhĂ©n kend meg vajjal vagy olajjal, hogy a tĂ©szta ne ragadjon le.

    A gofrisĂŒtƑnek teljesen forrĂłnak kell lennie, mielƑtt beletöltöd a tĂ©sztĂĄt. HasznĂĄlj hƑállĂł olajat vagy vajat a kenĂ©shez.

    6

    Önts egy adag tĂ©sztĂĄt a gofrisĂŒtƑbe, Ă©s sĂŒsd 3-5 percig, amĂ­g aranybarna Ă©s ropogĂłs lesz.

    A sĂŒtĂ©si idƑ a gofrisĂŒtƑtƑl fĂŒgg. Figyeld a gofri szĂ­nĂ©t, Ă©s vedd ki, amikor aranybarna Ă©s ropogĂłs.

    7

    IsmĂ©teld meg a sĂŒtĂ©si folyamatot a maradĂ©k tĂ©sztĂĄval, Ă©s tartsd melegen a gofrikat tĂĄlalĂĄsig.

    A megsĂŒlt gofrikat egy rĂĄcsra helyezve tartsd melegen, Ă­gy elkerĂŒlheted, hogy bepĂĄrĂĄsodjanak.

    8

    A habtejszínt verd fel a porcukorral, amíg kemény habbå vålik.

    A tejszĂ­n legyen nagyon hideg, mielƑtt felvered, Ă­gy könnyebben kemĂ©nyedik meg. HasznĂĄlhatsz habfixĂĄlĂłt is.

    9

    Az Ă©tcsokolĂĄdĂ©t olvaszd meg gƑz fölött vagy alacsony hƑfokon, majd csorgasd a gofrik tetejĂ©re.

    A csokolĂĄdĂ©t lassan olvaszd, hogy ne Ă©gjen meg. Ha gƑz fölött olvasztod, ĂŒgyelj, hogy a tĂĄl alja ne Ă©rjen a vĂ­zhez.

    10

    TĂĄlalĂĄskor helyezz egy gombĂłc vanĂ­lia fagylaltot a gofri tetejĂ©re, kanalazz rĂĄ tejszĂ­nhabot, csorgasd meg az olvasztott csokolĂĄdĂ©val, Ă©s dĂ­szĂ­tsd friss gyĂŒmölcsökkel.

    A tålalåsnål båtran variålhatsz a feltétekkel! Hasznålhatsz karamell öntetet, mogyorókrémet, vagy akår pirított magvakat is.