Olvaszd meg a vajat alacsony hĆfokon, majd hagyd hƱlni nĂ©hĂĄny percig.
A vaj ne legyen forrĂł, mert befolyĂĄsolhatja a tĂ©szta ĂĄllagĂĄt. MikrĂłban is olvaszthatod, de figyelj, hogy ne forrĂłsodjon tĂșl.
Egy nagy tĂĄlban keverd össze a lisztet, sĂŒtĆport, cukrot, vanĂliĂĄs cukrot Ă©s a csipet sĂłt, hogy az alapanyagok egyenletesen eloszoljanak.
Ărdemes ĂĄtszitĂĄlni a lisztet, hogy elkerĂŒld a csomĂłsodĂĄst a tĂ©sztĂĄban.
Egy måsik tålban verd fel a tojåsokat, majd add hozzå a tejet és az olvasztott vajat. Keverd össze alaposan.
A tojĂĄsokat alaposan verd fel, hogy a gofri könnyƱ Ă©s levegĆs legyen.
Ăntsd a nedves keverĂ©ket a szĂĄraz hozzĂĄvalĂłkhoz, Ă©s keverd simĂĄra, hogy egyenletes tĂ©sztĂĄt kapj.
Ne keverd tĂșl a tĂ©sztĂĄt, csak addig, amĂg a szĂĄraz hozzĂĄvalĂłk Ă©ppen el nem keverednek. A tĂșlkeverĂ©s rĂĄgĂłs gofrit eredmĂ©nyezhet.
MelegĂtsd elĆ a gofrisĂŒtĆt, majd enyhĂ©n kend meg vajjal vagy olajjal, hogy a tĂ©szta ne ragadjon le.
A gofrisĂŒtĆnek teljesen forrĂłnak kell lennie, mielĆtt beletöltöd a tĂ©sztĂĄt. HasznĂĄlj hĆĂĄllĂł olajat vagy vajat a kenĂ©shez.
Ănts egy adag tĂ©sztĂĄt a gofrisĂŒtĆbe, Ă©s sĂŒsd 3-5 percig, amĂg aranybarna Ă©s ropogĂłs lesz.
A sĂŒtĂ©si idĆ a gofrisĂŒtĆtĆl fĂŒgg. Figyeld a gofri szĂnĂ©t, Ă©s vedd ki, amikor aranybarna Ă©s ropogĂłs.
IsmĂ©teld meg a sĂŒtĂ©si folyamatot a maradĂ©k tĂ©sztĂĄval, Ă©s tartsd melegen a gofrikat tĂĄlalĂĄsig.
A megsĂŒlt gofrikat egy rĂĄcsra helyezve tartsd melegen, Ăgy elkerĂŒlheted, hogy bepĂĄrĂĄsodjanak.
A habtejszĂnt verd fel a porcukorral, amĂg kemĂ©ny habbĂĄ vĂĄlik.
A tejszĂn legyen nagyon hideg, mielĆtt felvered, Ăgy könnyebben kemĂ©nyedik meg. HasznĂĄlhatsz habfixĂĄlĂłt is.
Az Ă©tcsokolĂĄdĂ©t olvaszd meg gĆz fölött vagy alacsony hĆfokon, majd csorgasd a gofrik tetejĂ©re.
A csokolĂĄdĂ©t lassan olvaszd, hogy ne Ă©gjen meg. Ha gĆz fölött olvasztod, ĂŒgyelj, hogy a tĂĄl alja ne Ă©rjen a vĂzhez.
TĂĄlalĂĄskor helyezz egy gombĂłc vanĂlia fagylaltot a gofri tetejĂ©re, kanalazz rĂĄ tejszĂnhabot, csorgasd meg az olvasztott csokolĂĄdĂ©val, Ă©s dĂszĂtsd friss gyĂŒmölcsökkel.
A tĂĄlalĂĄsnĂĄl bĂĄtran variĂĄlhatsz a feltĂ©tekkel! HasznĂĄlhatsz karamell öntetet, mogyorĂłkrĂ©met, vagy akĂĄr pirĂtott magvakat is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.