Gofri sushi tálalva

Gofri Sushi

A gofri sushi egy kreatív és szórakoztató desszert, amely ötvözi a hagyományos gofri puhaságát a sushi vizuális élményével. Ez az édes finomság tökéletes választás lehet gyermekzsúrokra, családi összejövetelekre vagy egy különleges reggelire. A Nutella, a banán és az eper harmonikus kombinációja igazán ellenállhatatlanná teszi ezt a fogást. Ha még izgalmasabbá szeretnéd tenni, próbáld ki fehér csokoládés vagy mogyoróvajas változatban is!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
680 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
1 tk. Sütőpor
1 csipet
2 ek. Cukor
2 db Tojás
80 g Vaj
200 ml Tej
1 tk. Vanília kivonat
100 g Nutella
2 db Banán
100 g Eper
50 g Kókuszreszelék

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A vajat olvaszd meg egy kis lábosban, majd hagyd hűlni szobahőmérsékletűre.

    A vaj ne legyen forró, amikor a tésztához adod, mert megfőzheti a tojásokat.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot. Ez biztosítja, hogy a száraz hozzávalók egyenletesen oszoljanak el.

    Használj habverőt, hogy elkerüld a csomókat a lisztben.

    3

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá az olvasztott vajat, a vaníliát és a tejet. Keverd simára, hogy homogén tésztát kapj.

    Ne keverd túl a tésztát, mert a gofri rágós lehet. Csak addig keverd, amíg a száraz és nedves hozzávalók össze nem állnak.

    4

    Fokozatosan öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, miközben folyamatosan kevered. Ügyelj arra, hogy ne keverd túl, mert ettől a tészta kemény lehet!

    A tésztát csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen hogy nedvesek lesznek. A csomók nem bajok!

    5

    Melegítsd elő a gofrisütőt és enyhén kend meg vajjal vagy olajjal, hogy ne ragadjon le a tészta.

    A gofrisütőnek forrónak kell lennie, mielőtt a tésztát beleöntöd.

    6

    Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, majd süsd aranybarnára, körülbelül 3-5 percig. Az idő a sütő teljesítményétől függően változhat.

    A sütési idő a gofrisütő típusától függően változhat.

    7

    Vedd ki a kész gofrit, majd hagyd kicsit hűlni, hogy könnyen formázható legyen.

    Ne hagyd teljesen kihűlni, mert akkor töredezett lesz.

    8

    Kend meg a gofrit vékony rétegben Nutellával vagy más csokoládékrémmel.

    Használhatsz más krémet is, például mogyorókrémet vagy lekvárt.

    9

    Helyezz egy egész banánt vagy epercsíkokat a gofri egyik szélére.

    Használhatsz más gyümölcsöt is ízlés szerint.

    10

    Óvatosan tekerd fel a gofrit szorosan, hogy egy szilárd tekercset kapj.

    Ha a gofri törik, picit nedvesítsd meg vízzel, hogy rugalmasabb legyen.

    11

    Vágd fel a gofri tekercset kb. 2 cm vastag szeletekre, hogy sushi-szerű formát kapj.

    A vágáshoz használj éles kést, hogy szép szeleteket kapj.

    12

    Szórd meg kókuszreszelékkel a gofri sushi tetejét az extra ízélményért.

    Használhatsz más szórást is, például darált diót vagy csokoládéreszeléket.

    13

    Tálald frissen, esetleg egy kis extra Nutellával vagy eperpürével mártogatósként.

    A mártogatóst ízlés szerint variálhatod.