Gomae shiitake gomba tálalva friss spenóttal és pirított szezámmaggal

Gomae shiitake gombával

A gomae étel egy hagyományos japán fogás, amelyet gyakran tálalnak spenóttal és szezámmaggal. A shiitake gomba hozzáadásával egy új dimenziót kapunk, amely különleges ízélményt nyújt. A shiitake gomba mély, umami ízével kiválóan illik a szezámolaj és szójaszósz ízvilágához. Ez az étel friss és könnyű, tökéletes választás egy egészséges, mégis ínycsiklandó étkezéshez. A tálalás során a pirított szezámmag extra ropogósságot ad, kiemelve a gomba és a spenót ízét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Shiitake gomba
3 ek. Szezámmag
1 ek. Szezámolaj
2 ek. Szójaszósz
1 tk. Cukor
1 g Fokhagyma
100 g Friss spenót
50 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A shiitake gombát tisztítsd meg, majd szeleteld fel vékonyabb darabokra.

    A gomba megmunkálása előtt mindig távolítsd el a szárát, hogy ne legyen túl kemény.

    2

    A fokhagymát reszeld le, majd egy kis tálban keverd össze a szójaszószt, szezámolajat és a cukrot.

    A cukrot alaposan oldd fel a szójaszószban, hogy egy sima, homogén mártást kapj.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel a szezámolajat, majd add hozzá a shiitake gombát és pirítsd meg.

    A gomba ne legyen túl zsúfolva a serpenyőben, így szépen pirulni fog.

    4

    Miután a gomba megpirult, öntsd hozzá a szójaszószos keveréket és a vizet, majd párold össze pár percig.

    Ha szeretnéd, egy kevés csípős paprikát is adhatunk hozzá, hogy még pikánsabb legyen.

    5

    A friss spenótot mosd meg, és egy tálba tedd.

    A spenótot ne hagyd sokáig vízben, hogy ne veszítse el a frissességét!

    6

    A kész shiitake gombát öntsd a friss spenótra, majd alaposan keverd össze.

    A spenót frissessége kiemeli a gomba ízét, és kellemes kontrasztot ad az ételnek.

    7

    A szezámmagot pirítsd meg egy száraz serpenyőben, és szórd a gombás spenótra.

    A pirított szezámmag adja az ételnek az extra ropogósságot és ízt!

    8

    Tálald az elkészült gomae shiitake gombát friss rizs mellett.

    Ez a fogás kiválóan illik a rizshez, és egy könnyű, ízletes ételt eredményez.