A shiitake gombát tisztítsd meg, majd szeleteld fel vékonyabb darabokra.
A gomba megmunkálása előtt mindig távolítsd el a szárát, hogy ne legyen túl kemény.
A fokhagymát reszeld le, majd egy kis tálban keverd össze a szójaszószt, szezámolajat és a cukrot.
A cukrot alaposan oldd fel a szójaszószban, hogy egy sima, homogén mártást kapj.
Egy serpenyőben hevítsd fel a szezámolajat, majd add hozzá a shiitake gombát és pirítsd meg.
A gomba ne legyen túl zsúfolva a serpenyőben, így szépen pirulni fog.
Miután a gomba megpirult, öntsd hozzá a szójaszószos keveréket és a vizet, majd párold össze pár percig.
Ha szeretnéd, egy kevés csípős paprikát is adhatunk hozzá, hogy még pikánsabb legyen.
A friss spenótot mosd meg, és egy tálba tedd.
A spenótot ne hagyd sokáig vízben, hogy ne veszítse el a frissességét!
A kész shiitake gombát öntsd a friss spenótra, majd alaposan keverd össze.
A spenót frissessége kiemeli a gomba ízét, és kellemes kontrasztot ad az ételnek.
A szezámmagot pirítsd meg egy száraz serpenyőben, és szórd a gombás spenótra.
A pirított szezámmag adja az ételnek az extra ropogósságot és ízt!
Tálald az elkészült gomae shiitake gombát friss rizs mellett.
Ez a fogás kiválóan illik a rizshez, és egy könnyű, ízletes ételt eredményez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.