A gombákat tisztítsd meg, és vágd őket szeletekre vagy nagyobb darabokra, ha egész gombákat használsz.
Használj friss gombát a legjobb íz eléréséhez. A fagyasztott gomba nem megfelelő ehhez a recepthez.
A fokhagymát és a gyömbért hámozd meg, majd vágd finomra.
A friss gyömbér jobban illik a pácba, mint a szárított változat, és erősebb ízt ad.
Egy tálban keverd össze a kókusztejet, curry port, tahint, citruslét, sót és borsot. Tedd bele a fokhagymát és a gyömbért.
A pácot ízesítheted egy kis chili porral is, ha szeretnél egy kis extra fűszerességet.
Tedd a gombákat a pácba, és hagyd őket marinálódni a hűtőben legalább 30 percig.
Ha hosszabb ideig pácold a gombákat, azok még jobban átveszik a fűszereket.
A gombákat húzd fel nyársakra vagy fogpiszkálókra.
Használhatsz fém nyársakat is, vagy bambusz nyársakat, de mindenképp figyelj arra, hogy a gombák ne csússzanak le.
A nyársakat grillezd vagy süsd serpenyőben 4-5 percig, míg a gombák szépen megpirulnak és átsülnek.
Grillezés közben ügyelj arra, hogy ne süsd túl, mivel a gomba gyorsan megszáradhat!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.