Gomba satay, grillezett gomba nyársak friss zöldségekkel

Gomba Satay

A gomba satay egy könnyed, mégis ínycsiklandó étel, amely a gombák és fűszerek tökéletes harmóniáját hozza. A pácban marinált gombák grillen vagy serpenyőben készülnek, és az intenzív fűszerek jól kiemelik a gomba finom ízét. A kókusztej, curry por és tahin kiválóan harmonizálnak a gomba természetes ízével, így egy gazdag, mégis könnyű étel születik. Ez a recept ideális választás vegetáriánusok számára, akik szeretnék élvezni a grillezés varázsát. Ha szeretnéd, extra fűszerként egy kis chili porral is feldobhatod.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 40 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Gomba
200 ml Kókusztej
2 db Fokhagyma
2 cm Friss gyömbér
1 ek. Curry por
2 ek. Tahin
1 ek. Citruslé
1 ek. Tökmagolaj
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A gombákat tisztítsd meg, és vágd őket szeletekre vagy nagyobb darabokra, ha egész gombákat használsz.

    Használj friss gombát a legjobb íz eléréséhez. A fagyasztott gomba nem megfelelő ehhez a recepthez.

    2

    A fokhagymát és a gyömbért hámozd meg, majd vágd finomra.

    A friss gyömbér jobban illik a pácba, mint a szárított változat, és erősebb ízt ad.

    3

    Egy tálban keverd össze a kókusztejet, curry port, tahint, citruslét, sót és borsot. Tedd bele a fokhagymát és a gyömbért.

    A pácot ízesítheted egy kis chili porral is, ha szeretnél egy kis extra fűszerességet.

    4

    Tedd a gombákat a pácba, és hagyd őket marinálódni a hűtőben legalább 30 percig.

    Ha hosszabb ideig pácold a gombákat, azok még jobban átveszik a fűszereket.

    5

    A gombákat húzd fel nyársakra vagy fogpiszkálókra.

    Használhatsz fém nyársakat is, vagy bambusz nyársakat, de mindenképp figyelj arra, hogy a gombák ne csússzanak le.

    6

    A nyársakat grillezd vagy süsd serpenyőben 4-5 percig, míg a gombák szépen megpirulnak és átsülnek.

    Grillezés közben ügyelj arra, hogy ne süsd túl, mivel a gomba gyorsan megszáradhat!