Tejszínes gombapaprikás friss petrezselyemmel és nokedlivel tálalva

Gombapaprikás

A Gombapaprikás egy klasszikus magyar étel, amelyben a friss gombákat paprikás, tejfölös szószban pároljuk. Az étel tökéletes választás lehet a vegetáriánusok számára, de a húsos ételek kedvelői is előszeretettel fogyasztják. Az ízletes gombák a paprikás szószban egyedülállóan gazdag ízélményt nyújtanak, miközben a tejföl krémessége lágyítja és kiegyensúlyozza az étel ízeit.

A gombapaprikás egyszerűen elkészíthető, gyors étel, és remekül illik akár egy tál friss nokedlivel vagy rizs körettel.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
500 g Gomba
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Pirospaprika
200 g Tejföl
2 ek. Olaj
1 tk. Info
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát és fokhagymát apróra vágva pirítsd meg az olajon, majd add hozzá a felvágott gombát, és párold meg.

    A hagymát közepes lángon pirítsd üvegesre, a fokhagymát pedig a végén add hozzá, nehogy megégjen. A gombát addig párold, amíg levet nem enged, majd a levét el nem fővi.

    2

    Fűszerezd pirospaprikával, sóval és borssal, majd önts hozzá egy kevés vizet.

    A pirospaprikát vedd le a tűzről, mielőtt hozzáadod, mert könnyen megég és keserű lesz. A víz mennyisége attól függ, mennyire szeretnéd szaftosra a paprikást.

    3

    Amikor a gomba megpuhult, keverd hozzá a tejfölt, és főzd még pár percig.

    A tejfölt keverd ki egy kevés vízzel vagy a paprikás szaftjával, mielőtt hozzáadod, hogy ne csapódjon ki. Ne forrald a tejfölös paprikást, mert szétválik.

    4

    Tálald melegen, galuskával vagy rizzsel.

    A gombapaprikást tálalhatod friss kenyérrel vagy nokedlivel is. Szórhatsz rá friss petrezselymet vagy kaprot.