Egy közepes tálban keverd össze a tojássárgáját és a citromlevet, amíg krémes állagot nem kapsz.
Használj szobahőmérsékletű tojásokat, mert könnyebben felverhetők.
Egy lábasban forrald fel a csirkealaplét és a vizet, majd vedd le a tűzről.
Fontos, hogy a forralás után vedd le a tűzről, különben a tojás később kicsapódhat.
Lassan önts egy kis mennyiségű meleg alaplevet a tojásos keverékhez, miközben folyamatosan kevered, hogy a tojás ne csapódjon ki.
Ez a temperálás nagyon fontos! Ha túl gyorsan öntöd a forró levest a tojáshoz, a tojás rántotta lesz.
Fokozatosan add hozzá a maradék alaplevet a keverékhez, folyamatos keverés mellett.
A fokozatos hozzáadás és a folyamatos keverés elengedhetetlen a sima, csomómentes mártás eléréséhez.
Tedd vissza a szószt a lábasba, és melegítsd alacsony lángon, amíg besűrűsödik. Ne hagyd felforrni.
A szósz nem forrhat! Ha felforr, a tojás kicsapódik és a szósz elromlik.
Ízesítsd sóval és borssal, majd tálald halak, csirkehús vagy zöldségek mellé.
Kóstold meg a mártást, mielőtt tálalod, és szükség szerint igazítsd a fűszerezést. A frissen őrölt bors különösen jól illik ehhez a mártáshoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.