Görög tzatzikis palacsinta tålalva

Görög tzatzikis palacsinta

A görög tzatzikis palacsinta egy mediterrĂĄn ihletĂ©sƱ fogĂĄs, amely a görög konyha klasszikus elemeit ötvözi a hagyomĂĄnyos palacsintĂĄval. A tzatziki egy frissĂ­tƑ, uborkĂĄs joghurtos szĂłsz, amely tökĂ©letesen harmonizĂĄl a feta sajt sĂłs Ă­zĂ©vel Ă©s az olĂ­vabogyĂłk karakteres aromĂĄjĂĄval. GörögorszĂĄgban a tzatzikit gyakran tĂĄlaljĂĄk grillĂ©telek mellĂ©, de ebben a receptben egy lĂĄgy palacsinta töltelĂ©kekĂ©nt kap Ășj szerepet. Ez a fogĂĄs ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs egy könnyƱ ebĂ©dhez vagy vacsorĂĄhoz, Ă©s garantĂĄltan a mediterrĂĄn nyĂĄr Ă­zeit idĂ©zi.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
520 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g Liszt
⭕ 2 db Tojás
⭕ 300 ml Tej
⭕ 100 ml Szódavíz
⭕ 30 g Vaj
⭕ 0.5 tk. Só
⭕ 1 db Uborka
⭕ 200 g Görög joghurt
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 ek. Olívaolaj
⭕ 1 ek. CitromlĂ©
⭕ 10 g Friss kapor
⭕ 100 g Feta sajt
⭕ 2 db Paradicsom
⭕ 50 g Olívabogyó

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Reszeld le az uborkåt, majd egy csipet sóval keverd össze, és hagyd ållni 10 percig, hogy kiengedje a levét.

    Ez a lĂ©pĂ©s nagyon fontos, mert ha nem tĂĄvolĂ­tod el az uborka levĂ©t, a tzatziki tĂșl vizes lesz.

    2

    Nyomkodd ki az uborka levét, majd keverd össze a görög joghurttal, a reszelt fokhagymåval, az olívaolajjal, a citromlével és az aprított friss kaporral.

    A görög joghurt helyett hasznĂĄlhatsz sƱrƱ, zsĂ­ros natĂșr joghurtot is, de a görög joghurt sƱrƱbb Ă©s krĂ©mesebb.

    3

    Egy tålban keverd össze a lisztet, a sót, a tojåsokat, a tejet és a szódavizet. Keverd csomómentesre, és hagyd pihenni pår percig.

    A szódavíz helyett hasznålhatsz åsvånyvizet is, a lényeg, hogy szénsavas legyen, így a palacsintåk könnyebbek lesznek.

    4

    Egy serpenyƑt kenj ki vajjal, majd sĂŒsd ki a palacsintĂĄkat közepes lĂĄngon, mindkĂ©t oldalukat aranybarnĂĄra.

    A vajat ne hevĂ­tsd tĂșl, mert megĂ©ghet Ă©s keserƱ Ă­zt adhat a palacsintĂĄknak.

    5

    A kész palacsintåkat töltsd meg a tzatzikivel, majd morzsold rå a feta sajtot.

    A feta sajt sóssága miatt óvatosan sózd a tzatzikit, kóstold meg, mielƑtt hozzáadnád a sót.

    6

    Szeleteld fel a paradicsomot és az olívabogyót, majd szórd meg vele a palacsintåkat.

    A paradicsom Ă©s az olĂ­vabogyĂł frissessĂ©ge sokat dob az Ă©telen, ne hagyd ki Ƒket.

    7

    Tålald azonnal, esetleg extra friss kaporral és olívaolajjal meglocsolva.

    Azonnal tálald, mert a palacsinták a tzatzikitƑl hamar átázhatnak.