Görög tzatzikis palacsinta tálalva

Görög tzatzikis palacsinta

A görög tzatzikis palacsinta egy mediterrán ihletésű fogás, amely a görög konyha klasszikus elemeit ötvözi a hagyományos palacsintával. A tzatziki egy frissítő, uborkás joghurtos szósz, amely tökéletesen harmonizál a feta sajt sós ízével és az olívabogyók karakteres aromájával. Görögországban a tzatzikit gyakran tálalják grillételek mellé, de ebben a receptben egy lágy palacsinta töltelékeként kap új szerepet. Ez a fogás ideális választás egy könnyű ebédhez vagy vacsorához, és garantáltan a mediterrán nyár ízeit idézi.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
520 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
2 db Tojás
300 ml Tej
100 ml Szódavíz
30 g Vaj
0.5 tk.
1 db Uborka
200 g Görög joghurt
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Olívaolaj
1 ek. Citromlé
10 g Friss kapor
100 g Feta sajt
2 db Paradicsom
50 g Olívabogyó

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Reszeld le az uborkát, majd egy csipet sóval keverd össze, és hagyd állni 10 percig, hogy kiengedje a levét.

    Ez a lépés nagyon fontos, mert ha nem távolítod el az uborka levét, a tzatziki túl vizes lesz.

    2

    Nyomkodd ki az uborka levét, majd keverd össze a görög joghurttal, a reszelt fokhagymával, az olívaolajjal, a citromlével és az aprított friss kaporral.

    A görög joghurt helyett használhatsz sűrű, zsíros natúr joghurtot is, de a görög joghurt sűrűbb és krémesebb.

    3

    Egy tálban keverd össze a lisztet, a sót, a tojásokat, a tejet és a szódavizet. Keverd csomómentesre, és hagyd pihenni pár percig.

    A szódavíz helyett használhatsz ásványvizet is, a lényeg, hogy szénsavas legyen, így a palacsinták könnyebbek lesznek.

    4

    Egy serpenyőt kenj ki vajjal, majd süsd ki a palacsintákat közepes lángon, mindkét oldalukat aranybarnára.

    A vajat ne hevítsd túl, mert megéghet és keserű ízt adhat a palacsintáknak.

    5

    A kész palacsintákat töltsd meg a tzatzikivel, majd morzsold rá a feta sajtot.

    A feta sajt sóssága miatt óvatosan sózd a tzatzikit, kóstold meg, mielőtt hozzáadnád a sót.

    6

    Szeleteld fel a paradicsomot és az olívabogyót, majd szórd meg vele a palacsintákat.

    A paradicsom és az olívabogyó frissessége sokat dob az ételen, ne hagyd ki őket.

    7

    Tálald azonnal, esetleg extra friss kaporral és olívaolajjal meglocsolva.

    Azonnal tálald, mert a palacsinták a tzatzikitől hamar átázhatnak.