Gránátalmás raita, joghurt és friss gránátalma magokkal díszítve

Gránátalmás raita

A raita egy hagyományos indiai étel, amely joghurtból készül, és gyakran használják étkezések mellé, hogy enyhítsen a fűszeres ételek erősségén. A gránátalmás változat friss, gyümölcsös ízeket ad hozzá, így tökéletesen passzol a pikáns ételekhez, mint például a curry vagy a biryani. Az étel egyszerű, mégis gazdag ízű, és egy kis friss mentával, valamint gránátalma magokkal díszítve igazi különlegességet nyújt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 ml Joghurt
1 db Gránátalma
2 ág Friss menta
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
1 tk. Cukor
0.5 tk. Fahéj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A joghurtot tedd egy nagy tálba, és keverd át, hogy sima állagú legyen.

    A joghurtot használat előtt mindig alaposan keverd át, hogy ne legyen csomós.

    2

    A gránátalmát vágd fel, és szedd ki a magjait. Tedd félre egy tálba, hogy készen álljanak a felhasználásra.

    A gránátalma magjait finoman nyomkodd ki a héjból, hogy ne törjék össze.

    3

    A friss mentát vágd apróra, majd add hozzá a joghurthoz a gránátalma magjaival együtt.

    A menta frissességet ad az ételnek, így ne hagyd ki belőle!

    4

    Add hozzá a sót, borsot, cukrot és fahéjat a joghurthoz, majd alaposan keverd össze.

    Ha szeretnéd, a fahéjat kevésbé intenzíven is adagolhatod, hogy ne legyen túl domináns az íze.

    5

    Hűtsd le a raitát legalább 30 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A raita hűtése segít abban, hogy még frissebb ízeket kapj, és jobban megpuhuljon a joghurt.

    6

    Tálald frissen, a tetejét pedig díszítsd néhány friss menta levéllel és gránátalma magokkal.

    A friss gránátalma és menta nemcsak ízesíti, hanem szép színt is ad az ételnek.