Grillezett cukkínis naan kenyér tålalva

Grillezett cukkĂ­nis naan

A naan kenyĂ©r egyik legvĂĄltozatosabban elkĂ©szĂ­thetƑ vĂĄltozata a zöldsĂ©ggel töltött naan. A grillezett cukkĂ­ni friss, nyĂĄrias Ă­zvilĂĄgot ad ennek a kenyĂ©rnek, miközben megƑrzi a naan jellegzetes puhasĂĄgĂĄt. Ahogy a cukkĂ­ni karamellizĂĄlĂłdik a forrĂł serpenyƑn, az illata Ă©deskĂ©sen keveredik a tĂ©szta vajassĂĄgĂĄval, Ă©s kellemes, nyĂĄri hangulatot idĂ©z. Tipp: a cukkĂ­nit ne szeleteld tĂșl vastagra, kĂŒlönben nyers maradhat sĂŒtĂ©s közben. A töltelĂ©kbe akĂĄr kevĂ©s sĂłt Ă©s borsot is keverhetsz, ha intenzĂ­vebb Ă­zre vĂĄgysz. Ez a naan kivĂĄlĂł köret grillezett hĂșsokhoz, de vegetĂĄriĂĄnus fƑételkĂ©nt is megĂĄllja a helyĂ©t. Frissen a legfinomabb, kĂŒlönösen, ha hĂĄzi fokhagymĂĄs joghurttal tĂĄlalod.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1260 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 300 g BĂșzaliszt
⭕ 7 g SzĂĄrĂ­tott Ă©lesztƑ
⭕ 5 g Cukor
⭕ 5 g Só
⭕ 120 g Joghurt
⭕ 100 ml Langyos víz
⭕ 15 ml Olívaolaj
⭕ 150 g Cukkíni
⭕ 20 g Olvasztott vaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A cukkĂ­nit mosd meg, majd vĂĄgd vĂ©kony szeletekre. Egy grillserpenyƑben vagy grillen sĂŒsd meg mindkĂ©t oldalĂĄt, mĂ­g enyhĂ©n pirult Ă©s puha lesz.

    A cukkĂ­nit ne sĂŒsd tĂșl, mert szĂ©teshet. Csak annyira grillezd, hogy puha legyen Ă©s enyhĂ©n megpiruljon.

    2

    Egy nagy tĂĄlban keverd össze a lisztet, szĂĄrĂ­tott Ă©lesztƑt, cukrot Ă©s sĂłt – ez a naan szĂĄraz alapja.

    GyƑzƑdj meg rĂłla, hogy az Ă©lesztƑ friss, kĂŒlönben a tĂ©szta nem fog megkelni megfelelƑen.

    3

    Add hozzĂĄ a joghurtot, langyos vizet Ă©s olĂ­vaolajat. Keverd össze, majd gyĂșrd, mĂ­g a tĂ©szta sima, egysĂ©ges ĂĄllagĂș nem lesz.

    A joghurt lågyabbå és ízletesebbé teszi a naant. Hasznålj zsíros, görög joghurtot a legjobb eredményért.

    4

    GyĂșrd a tĂ©sztĂĄt legalĂĄbb 10 percig. Ha tĂșl ragacsos, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s lisztet, de ne szĂĄrĂ­tsd ki.

    A tĂ©sztĂĄt alaposan gyĂșrd ĂĄt, legalĂĄbb 10 percig. Ez fejleszti a glutĂ©nt, ami a naan szerkezetĂ©t adja. Ha a tĂ©szta nagyon ragad, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s lisztet, de ne sokat, mert akkor kemĂ©ny lesz.

    5

    Fedd le a tĂ©sztĂĄt, Ă©s keleszd meleg helyen kb. 1 ĂłrĂĄt, amĂ­g duplĂĄjĂĄra nƑ. Ezalatt a tĂ©szta könnyƱ Ă©s levegƑs lesz.

    A kelesztĂ©shez ideĂĄlis a 25-30°C körĂŒli hƑmĂ©rsĂ©klet. Ha nincs meleg hely, a sĂŒtƑt is bekapcsolhatod alacsony hƑfokon (kb. 50°C), majd kikapcsolva beleteheted a tĂ©sztĂĄt. Fontos, hogy letakarva keleszd, hogy ne szĂĄradjon ki a teteje.

    6

    Oszd a megkelt tĂ©sztĂĄt 6 egyenlƑ rĂ©szre. FormĂĄlj gombĂłcokat, majd nyĂșjtsd ovĂĄlis alakĂșra Ƒket.

    A tĂ©sztĂĄt lisztezett felĂŒleten nyĂșjtsd ki, hogy ne ragadjon le.

    7

    Helyezz a kinyĂșjtott naan egyik felĂ©re nĂ©hĂĄny grillezett cukkĂ­niszeletet, majd hajtsd rĂĄ a mĂĄsik felĂ©t, Ă©s Ăłvatosan nyomd le. Kicsit nyĂșjtsd Ășjra.

    Ne tegyĂ©l tĂșl sok cukkĂ­nit a naanba, mert akkor nehĂ©z lesz lezĂĄrni Ă©s sĂŒtĂ©s közben szĂ©tnyĂ­lhat.

    8

    ForrĂłsĂ­ts fel egy serpenyƑt közepes hƑfokon. SĂŒsd a naanokat oldalankĂ©nt 1-2 percig, amĂ­g barna foltok jelennek meg rajtuk.

    A serpenyƑt alaposan forrĂłsĂ­tsd fel, mielƑtt a naanokat beleteszed. Így szĂ©p barna foltok lesznek rajta Ă©s gyorsan ĂĄtsĂŒl.

    9

    A forró naanokat kend meg olvasztott vajjal, hogy extra ízt és puhasågot kapjanak.

    Az olvasztott vaj helyett hasznålhatsz fokhagymås vajat vagy ghee-t (tisztított vajat) is, ami még gazdagabb ízt ad.

    10

    TĂĄlald frissen – salĂĄtĂĄval, mĂĄrtogatĂłssal vagy akĂĄr önmagĂĄban is finom Ă©s tĂĄplĂĄlĂł.

    A naan frissen a legfinomabb, de måsnap is jó. Tårolhatod légmentesen zåródó edényben.