A cukkĂnit mosd meg, majd vĂĄgd vĂ©kony szeletekre. Egy grillserpenyĆben vagy grillen sĂŒsd meg mindkĂ©t oldalĂĄt, mĂg enyhĂ©n pirult Ă©s puha lesz.
A cukkĂnit ne sĂŒsd tĂșl, mert szĂ©teshet. Csak annyira grillezd, hogy puha legyen Ă©s enyhĂ©n megpiruljon.
Egy nagy tĂĄlban keverd össze a lisztet, szĂĄrĂtott Ă©lesztĆt, cukrot Ă©s sĂłt â ez a naan szĂĄraz alapja.
GyĆzĆdj meg rĂłla, hogy az Ă©lesztĆ friss, kĂŒlönben a tĂ©szta nem fog megkelni megfelelĆen.
Add hozzĂĄ a joghurtot, langyos vizet Ă©s olĂvaolajat. Keverd össze, majd gyĂșrd, mĂg a tĂ©szta sima, egysĂ©ges ĂĄllagĂș nem lesz.
A joghurt lĂĄgyabbĂĄ Ă©s ĂzletesebbĂ© teszi a naant. HasznĂĄlj zsĂros, görög joghurtot a legjobb eredmĂ©nyĂ©rt.
GyĂșrd a tĂ©sztĂĄt legalĂĄbb 10 percig. Ha tĂșl ragacsos, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s lisztet, de ne szĂĄrĂtsd ki.
A tĂ©sztĂĄt alaposan gyĂșrd ĂĄt, legalĂĄbb 10 percig. Ez fejleszti a glutĂ©nt, ami a naan szerkezetĂ©t adja. Ha a tĂ©szta nagyon ragad, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s lisztet, de ne sokat, mert akkor kemĂ©ny lesz.
Fedd le a tĂ©sztĂĄt, Ă©s keleszd meleg helyen kb. 1 ĂłrĂĄt, amĂg duplĂĄjĂĄra nĆ. Ezalatt a tĂ©szta könnyƱ Ă©s levegĆs lesz.
A kelesztĂ©shez ideĂĄlis a 25-30°C körĂŒli hĆmĂ©rsĂ©klet. Ha nincs meleg hely, a sĂŒtĆt is bekapcsolhatod alacsony hĆfokon (kb. 50°C), majd kikapcsolva beleteheted a tĂ©sztĂĄt. Fontos, hogy letakarva keleszd, hogy ne szĂĄradjon ki a teteje.
Oszd a megkelt tĂ©sztĂĄt 6 egyenlĆ rĂ©szre. FormĂĄlj gombĂłcokat, majd nyĂșjtsd ovĂĄlis alakĂșra Ćket.
A tĂ©sztĂĄt lisztezett felĂŒleten nyĂșjtsd ki, hogy ne ragadjon le.
Helyezz a kinyĂșjtott naan egyik felĂ©re nĂ©hĂĄny grillezett cukkĂniszeletet, majd hajtsd rĂĄ a mĂĄsik felĂ©t, Ă©s Ăłvatosan nyomd le. Kicsit nyĂșjtsd Ășjra.
Ne tegyĂ©l tĂșl sok cukkĂnit a naanba, mert akkor nehĂ©z lesz lezĂĄrni Ă©s sĂŒtĂ©s közben szĂ©tnyĂlhat.
ForrĂłsĂts fel egy serpenyĆt közepes hĆfokon. SĂŒsd a naanokat oldalankĂ©nt 1-2 percig, amĂg barna foltok jelennek meg rajtuk.
A serpenyĆt alaposan forrĂłsĂtsd fel, mielĆtt a naanokat beleteszed. Ăgy szĂ©p barna foltok lesznek rajta Ă©s gyorsan ĂĄtsĂŒl.
A forrĂł naanokat kend meg olvasztott vajjal, hogy extra Ăzt Ă©s puhasĂĄgot kapjanak.
Az olvasztott vaj helyett hasznĂĄlhatsz fokhagymĂĄs vajat vagy ghee-t (tisztĂtott vajat) is, ami mĂ©g gazdagabb Ăzt ad.
TĂĄlald frissen â salĂĄtĂĄval, mĂĄrtogatĂłssal vagy akĂĄr önmagĂĄban is finom Ă©s tĂĄplĂĄlĂł.
A naan frissen a legfinomabb, de måsnap is jó. Tårolhatod légmentesen zåródó edényben.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.