A tofut papírtörlővel alaposan itasd le, majd vágd vastagabb szeletekre.
A vastagabb szeletek kevésbé száradnak ki a grillen. A tofu minél szárazabb, annál jobban fog pirulni.
Egy tálban keverd össze a reszelt gyömbért, a zúzott fokhagymát, a szójaszószt, az olívaolajat, a mézet és a citromlevet.
A méz helyett használhatsz juharszirupot vagy agavé szirupot is.
A tofu szeleteket helyezd a pácba, és hagyd állni legalább 15 percig, hogy jól átvegye az ízeket.
A hosszabb pácolási idő (akár több óra) még intenzívebbé teszi az ízeket.
Egy grillserpenyőt hevíts fel, majd a bepácolt tofut grillezd oldalanként 3-4 percig, amíg aranybarna kérget kap.
A grillserpenyőt kend ki egy kevés olajjal, hogy a tofu ne ragadjon le.
A megsült tofut helyezd egy tálra, szórd meg szezámmaggal és friss korianderrel.
A szezámmagot érdemes tálalás előtt megpirítani, mert úgy intenzívebb az íze.
Tálald párolt rizzsel vagy friss zöldségekkel, és locsold meg a maradék páclével.
A maradék páclét forrald fel, mielőtt rálocsolod a tofura, hogy biztonságosabb legyen a fogyasztása.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.