Grillezett tofu pirított mogyoróval

Grillezett tofu pirított mogyoróval

A grillezett tofu pirított mogyoróval egy egzotikus és tápláló étel, amely tökéletes választás egy könnyű vacsorára. A tofu semleges íze remekül felveszi a szójaszószos és gyömbéres pác ízeit, míg a pirított mogyoró és szezámmag különleges textúrát és gazdag ízt ad az ételnek. A friss koriander és a lime citrusos frissessége teszi teljessé ezt a különleges fogást, amelyet könnyen elkészíthetsz akár hétköznapokon is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
330 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Tofu
30 ml Szójaszósz
2 gerezd Fokhagyma
10 g Gyömbér
1 db Lime
20 ml Olívaolaj
50 g Pirított mogyoró
10 g Friss koriander
10 g Szezámmag
1 tk. Chilipor
1 tk.
1 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tofut vágd kockákra, és papírtörlővel távolítsd el a felesleges nedvességet.

    Minél szárazabb a tofu, annál ropogósabb lesz sütéskor. Használhatsz tofuprést is a nedvesség eltávolítására.

    2

    Keverj össze egy pácot a szójaszószból, reszelt gyömbérből, zúzott fokhagymából, lime levéből, olívaolajból és egy csipet chiliporból. A tofut forgasd meg ebben, és hagyd állni 20 percig.

    A hosszabb pácolási idő (akár 1-2 óra) intenzívebb ízeket eredményez. Ne hagyd a tofut a pácban a hűtőben egy éjszakán át, mert túl sós lehet.

    3

    Hevítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben, és pirítsd meg a pácolt tofukockákat, amíg aranybarnák lesznek minden oldalukon.

    Ne tedd túl a serpenyőt, mert a tofu nem fog egyenletesen pirulni. Inkább több részletben süsd. Magas hőfokon süsd, hogy ropogós legyen a külseje, de ne égjen meg.

    4

    Egy száraz serpenyőben pirítsd meg a mogyorót és a szezámmagot, amíg illatosak lesznek.

    Figyelj oda, mert a mogyoró és a szezámmag könnyen megég. Folyamatosan kevergesd őket, és vedd le a tűzről, amint illatozni kezdenek.

    5

    Tálaláskor helyezd a tofut egy tányérra, szórd meg pirított mogyoróval, szezámmaggal és friss korianderrel.

    A tálalás előtt csepegtess rá egy kevés szezámolajat a még intenzívebb ízélményért.