A tofut vágd kockákra, és papírtörlővel távolítsd el a felesleges nedvességet.
Minél szárazabb a tofu, annál ropogósabb lesz sütéskor. Használhatsz tofuprést is a nedvesség eltávolítására.
Keverj össze egy pácot a szójaszószból, reszelt gyömbérből, zúzott fokhagymából, lime levéből, olívaolajból és egy csipet chiliporból. A tofut forgasd meg ebben, és hagyd állni 20 percig.
A hosszabb pácolási idő (akár 1-2 óra) intenzívebb ízeket eredményez. Ne hagyd a tofut a pácban a hűtőben egy éjszakán át, mert túl sós lehet.
Hevítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben, és pirítsd meg a pácolt tofukockákat, amíg aranybarnák lesznek minden oldalukon.
Ne tedd túl a serpenyőt, mert a tofu nem fog egyenletesen pirulni. Inkább több részletben süsd. Magas hőfokon süsd, hogy ropogós legyen a külseje, de ne égjen meg.
Egy száraz serpenyőben pirítsd meg a mogyorót és a szezámmagot, amíg illatosak lesznek.
Figyelj oda, mert a mogyoró és a szezámmag könnyen megég. Folyamatosan kevergesd őket, és vedd le a tűzről, amint illatozni kezdenek.
Tálaláskor helyezd a tofut egy tányérra, szórd meg pirított mogyoróval, szezámmaggal és friss korianderrel.
A tálalás előtt csepegtess rá egy kevés szezámolajat a még intenzívebb ízélményért.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.