Grillezett tofu quinoa currys lime tahinivel tálalva

Grillezett tofu quinoa currys lime tahinivel

Ez a grillezett tofu quinoa currys lime tahinivel egy tápláló és fehérjében gazdag fogás, amely tökéletes választás egy egészséges vegán étkezéshez. A grillezett tofu enyhén ropogós külső réteget kap, miközben belül puha marad. A quinoával kombinálva teljes értékű fehérjeforrás, amely tökéletes alapot ad ennek az ételnek. A lime frissességet, míg a currys tahini mély, gazdag ízt biztosít. Ez az étel nemcsak tápláló, hanem vizuálisan is lenyűgöző, így kiváló választás egy hétköznapi vagy különleges alkalomra egyaránt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
540 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
150 g Quinoa
200 g Tofu
200 ml Kókusztej
1 ek. Tahinipaszta
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
10 g Gyömbér
2 tk. Currypor
1 tk. Kurkuma
1 db Friss lime
2 ág Friss koriander
1 ek. Fekete szezámmag
1 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A quinoát mosd át alaposan, majd főzd meg kétszeres mennyiségű vízben kb. 15 perc alatt. Amikor elkészült, hagyd pihenni 5 percig, majd villával lazítsd fel.

    A quinoa átmosása eltávolítja a keserű ízű saponinokat.

    2

    A tofut vágd szeletekre, majd keverd össze 1 evőkanál lime levével, egy kevés olívaolajjal és sóval. Hagyd pácolódni 10 percig.

    A tofu pácolása segít, hogy ízletesebb legyen. A pácolás előtt nyomkodd ki a tofut, hogy minél több nedvességet eltávolíts, így jobban magába szívja a páclét.

    3

    Egy grillserpenyőben vagy normál serpenyőben süsd meg a tofu szeleteket 3-4 percig mindkét oldalukon, amíg aranybarnára sülnek.

    A serpenyő legyen elég forró, hogy a tofu szépen megpiruljon, de ne égjen meg.

    4

    Egy másik serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg a hagymát üvegesre. Add hozzá a fokhagymát és a gyömbért, majd keverd el.

    A hagymát alacsony lángon pirítsd, hogy ne égjen meg. A fokhagymát és a gyömbért csak röviden pirítsd, hogy ne keseredjenek meg.

    5

    Szórd bele a curryt és a kurkumát, majd add hozzá a kókusztejet. Keverd össze alaposan, és főzd 10 percig.

    A curryt és a kurkumát pirítsd egy kicsit a serpenyőben, hogy jobban kiadják az aromájukat.

    6

    A tahinipasztát keverd össze 1 evőkanál lime levével, majd csorgasd a currys mártásba, hogy gazdagabb ízt kapjon.

    A tahinipasztát először keverd simára egy kevés vízzel, mielőtt a lime levével összekevered.

    7

    Tálaláskor helyezd a quinoát egy mély tálba, majd rendezd el rajta a grillezett tofut. Szórd meg fekete szezámmaggal és friss korianderrel, majd locsold meg a currys lime tahini szósszal.

    A tálalásnál használj kreativitást! Díszítsd a tányért friss zöldségekkel, csírákkal vagy más magvakkal.

    8

    Tálald azonnal, és élvezd az ízletes, tápláló és színes ételt!

    A maradékot hűtőben tárolhatod, és másnap is fogyaszthatod.