A tofut szeletekre vágd, és kend be olívaolajjal, sóval és borssal. Hagyd pihenni 10 percig.
A pihentetés segít, hogy a tofu jobban felszívja az ízeket.
Egy grillserpenyőt hevíts fel, és süsd a tofu szeleteket mindkét oldalukon 3-4 percig, amíg aranybarna nem lesz.
A grillserpenyőnek nagyon forrónak kell lennie, mielőtt a tofut ráteszed, különben letapadhat. Ha nincs grillserpenyőd, használhatsz sima serpenyőt is.
Egy közepes serpenyőben pirítsd meg az aprított fokhagymát és gyömbért olívaolajon, amíg illatos nem lesz.
Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz. Alacsony lángon pirítsd.
Add hozzá a curryporral elkevert kókusztejet, és keverd bele a tahini pasztát. Főzd közepes lángon 5-7 percig, amíg a szósz besűrűsödik.
A currypor mennyiségét ízlés szerint állíthatod. Ha szereted a csípőset, adhatsz hozzá egy kevés chilipelyhet is.
Facsard bele a citromlevet a currybe, és keverd el alaposan.
A citromlé frissességet és savasságot ad a currynek. Lime-ot is használhatsz helyette.
Tálaláskor helyezd a grillezett tofut egy tányérra, és locsold meg a tahini curryszósszal. Szórd meg friss korianderrel és pirított szezámmaggal.
A tálaláskor adhatsz hozzá egy kevés aprított mogyorót vagy kesudiót is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.