Gudeg sambal terasival, kókuszos jackfruit és sambal terasi a rizzsel tálalva

Gudeg sambal terasival

A Gudeg egy hagyományos indonéz étel, amely a fűszeres, kókuszos jackfruitot használja, hogy egy ínycsiklandó ételt alkosson. Eredetileg Jáva szigetéről származik, és különösen a Yogyakarta régióban népszerű. Az étel gazdag, édes-savanykás ízeket kínál, amelyeket a sambal terasi csípős íze tesz még izgalmasabbá. A főzés hosszú ideig tart, de az eredmény egy elképesztően ízletes, fűszeres étel, amely tökéletesen illik a rizs mellé. A Gudeg egy igazi ínycsiklandó étkezés, amely a legjobb frissen tálalva.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 1 óra 45 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Fiatal jackfruit
400 ml Kókusztej
4 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
1 szál Lemongrass
1 db Galambe
2 rúd Pálcás fahéj
2 ek. Sambal terasi
300 g Rizs
2 ek. Olaj
0.5 tk.
0.25 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A fiatal jackfruitot alaposan öblítsd le, majd vágd kisebb darabokra. A hagymát, fokhagymát és lemongrass szálat vágd apróra.

    A fiatal jackfruit tökéletesen helyettesíti a húst, és szívós, de finom állaga van.

    2

    Egy nagy lábasban melegítsd az olajat, és dinszteld meg a hagymát, fokhagymát és a lemongrassot, amíg illatosak lesznek. Adj hozzá a pálcás fahéjat, galambét és a sambal terasit.

    A sambal terasi sós és csípős fűszerkeverék, így ügyelj a só mennyiségére, hogy ne legyen túl sós.

    3

    Add hozzá a felaprított jackfruitot, majd öntsd rá a kókusztejet. Alaposan keverd össze, hogy a jackfruit minden oldala bevonódjon a fűszeres szószban.

    Ha szükséges, vízzel is hígíthatod a kókusztejet, hogy a szósz ne legyen túl sűrű.

    4

    Fedd le és főzd alacsony lángon körülbelül 1-1,5 órán keresztül, amíg a jackfruit teljesen megpuhul és felszívja a fűszereket.

    A hosszú főzési idő lehetővé teszi, hogy az ízek jól összeérjenek. Ha túl sűrűnek találod, adj hozzá egy kis vizet.

    5

    Közben főzd meg a rizst a csomagolás utasításai szerint, hogy a Gudeg mellé tálalni tudd.

    A rizsnek puhanak és morzsolódónak kell lennie, hogy jól illeszkedjen a fűszeres jackfruithoz.

    6

    A kész Gudeg-et tálald a főtt rizzsel, és élvezd a gazdag, fűszeres ízeket, amelyek a sambal terasi csípős hatásával keverednek.

    A friss koriander vagy egy szelet lime még frissebbé teszi az ételt, ha szeretnéd még ínycsiklandóbbá tenni.