Kókuszos Gulab Jamun aranybarna, ragyogó golyókban, szirupban áztatva

Gulab Jamun kókuszos

A Gulab Jamun egy tradicionális indiai desszert, amelynek gyökerei évszázadokra nyúlnak vissza. A klasszikus változatban fűszeres szirupba áztatott golyókat készítenek, azonban a kókusz hozzáadásával egy modern, friss ízvilágot kapunk. Ez a változat különösen frissítő és ínycsiklandó, kókusz és rózsavíz elegyével, amitől a desszert még gazdagabb ízélményt nyújt. A Gulab Jamun minden falatja egy igazi indiai élmény – aromás, édes és tökéletesen átsütve. Ideális bármilyen ünnepi alkalomra, különleges összejövetelekre.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
2000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 10
200 g Tejpor
100 g Búzadara
50 g Kókuszreszelék
150 g Cukor
200 ml Víz
1 ek. Rózsavíz
1 tk. Sütőpor
500 ml Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdjük a szirup elkészítésével. Egy lábasban keverd össze a cukrot és a vizet, majd forrald fel. Amikor felforrt, vedd le a tűzről, és add hozzá a rózsavizet. Keverd jól össze, majd tedd félre, hogy langyosra hűljön.

    A szirupot ne hagyd teljesen kihűlni, mivel a forró Gulab Jamunokat jobban magukba szívják, ha langyos szirupot használsz!

    2

    A tésztához egy tálban keverd össze a tejport, búzadarát, sütőport és a kókuszreszeléket. Adj hozzá annyi vizet, hogy puha, de nem ragacsos tésztát kapj. Finoman gyúrd össze, hogy minden hozzávaló jól elvegyüljön.

    A tészta állagát próbáld úgy beállítani, hogy ne legyen túl kemény vagy túl lágy. Ha túl száraz, adj hozzá egy kevés vizet!

    3

    A tésztából készíts kis golyókat, próbáld őket egyforma méretűre formázni. Figyelj arra, hogy a golyók ne legyenek túl nagyok, mert sülés közben megnőnek.

    A golyók formázásakor ne nyomd meg őket túl erősen, különben szétrepedhetnek a sütés közben.

    4

    Egy lábasban forrósíts fel olajat közepes hőmérsékleten. Amikor az olaj elérte a megfelelő hőmérsékletet, tedd bele a golyókat, és süsd őket aranybarnára, folyamatosan forgatva őket.

    Ellenőrizd az olaj hőmérsékletét úgy, hogy egy kis darab tésztát beleteszel. Ha azonnal felfelé emelkedik és serceg, az olaj elég forró!

    5

    Amikor a Gulab Jamunok szépen megpirultak, vedd ki őket az olajból, és azonnal tedd a langyos szirupba. Hagyd őket pár percig ázni, hogy teljesen átitatódjanak.

    Ne hagyd a Gulab Jamunokat túl sokáig a szirupban, mert túl puha lesz, és nem tartja meg a formáját.

    6

    Miután a Gulab Jamunok jól átitatódtak a sziruppal, szedd ki őket, és tálald melegen. Tálalás előtt szórd meg egy kis friss kókuszreszelékkel a díszítéshez.

    Tálald egy kis friss gyümölcsökkel, például szederrel, hogy még különlegesebb legyen az élmény!