K贸kuszos Gulab Jamun aranybarna, ragyog贸 goly贸kban, szirupban 谩ztatva

Gulab Jamun k贸kuszos

A Gulab Jamun egy tradicion谩lis indiai desszert, amelynek gy枚kerei 茅vsz谩zadokra ny煤lnak vissza. A klasszikus v谩ltozatban f疟szeres szirupba 谩ztatott goly贸kat k茅sz铆tenek, azonban a k贸kusz hozz谩ad谩s谩val egy modern, friss 铆zvil谩got kapunk. Ez a v谩ltozat k眉l枚n枚sen friss铆t艖 茅s 铆nycsikland贸, k贸kusz 茅s r贸zsav铆z elegy茅vel, amit艖l a desszert m茅g gazdagabb 铆z茅lm茅nyt ny煤jt. A Gulab Jamun minden falatja egy igazi indiai 茅lm茅ny 鈥 arom谩s, 茅des 茅s t枚k茅letesen 谩ts眉tve. Ide谩lis b谩rmilyen 眉nnepi alkalomra, k眉l枚nleges 枚sszej枚vetelekre.

El艖k茅sz眉let 30 perc
Elk茅sz铆t茅s 20 perc
Teljes 50 perc
2000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 10
200 g Tejpor
100 g B煤zadara
50 g K贸kuszreszel茅k
150 g Cukor
200 ml V铆z
1 ek. R贸zsav铆z
1 tk. S眉t艖por
500 ml Olaj a s眉t茅shez

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸
    TejTej
    Glut茅nGlut茅n

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    Kezdj眉k a szirup elk茅sz铆t茅s茅vel. Egy l谩basban keverd 枚ssze a cukrot 茅s a vizet, majd forrald fel. Amikor felforrt, vedd le a t疟zr艖l, 茅s add hozz谩 a r贸zsavizet. Keverd j贸l 枚ssze, majd tedd f茅lre, hogy langyosra h疟lj枚n.

    A szirupot ne hagyd teljesen kih疟lni, mivel a forr贸 Gulab Jamunokat jobban magukba sz铆vj谩k, ha langyos szirupot haszn谩lsz!

    2

    A t茅szt谩hoz egy t谩lban keverd 枚ssze a tejport, b煤zadar谩t, s眉t艖port 茅s a k贸kuszreszel茅ket. Adj hozz谩 annyi vizet, hogy puha, de nem ragacsos t茅szt谩t kapj. Finoman gy煤rd 枚ssze, hogy minden hozz谩val贸 j贸l elvegy眉lj枚n.

    A t茅szta 谩llag谩t pr贸b谩ld 煤gy be谩ll铆tani, hogy ne legyen t煤l kem茅ny vagy t煤l l谩gy. Ha t煤l sz谩raz, adj hozz谩 egy kev茅s vizet!

    3

    A t茅szt谩b贸l k茅sz铆ts kis goly贸kat, pr贸b谩ld 艖ket egyforma m茅ret疟re form谩zni. Figyelj arra, hogy a goly贸k ne legyenek t煤l nagyok, mert s眉l茅s k枚zben megn艖nek.

    A goly贸k form谩z谩sakor ne nyomd meg 艖ket t煤l er艖sen, k眉l枚nben sz茅trepedhetnek a s眉t茅s k枚zben.

    4

    Egy l谩basban forr贸s铆ts fel olajat k枚zepes h艖m茅rs茅kleten. Amikor az olaj el茅rte a megfelel艖 h艖m茅rs茅kletet, tedd bele a goly贸kat, 茅s s眉sd 艖ket aranybarn谩ra, folyamatosan forgatva 艖ket.

    Ellen艖rizd az olaj h艖m茅rs茅klet茅t 煤gy, hogy egy kis darab t茅szt谩t beleteszel. Ha azonnal felfel茅 emelkedik 茅s serceg, az olaj el茅g forr贸!

    5

    Amikor a Gulab Jamunok sz茅pen megpirultak, vedd ki 艖ket az olajb贸l, 茅s azonnal tedd a langyos szirupba. Hagyd 艖ket p谩r percig 谩zni, hogy teljesen 谩titat贸djanak.

    Ne hagyd a Gulab Jamunokat t煤l sok谩ig a szirupban, mert t煤l puha lesz, 茅s nem tartja meg a form谩j谩t.

    6

    Miut谩n a Gulab Jamunok j贸l 谩titat贸dtak a sziruppal, szedd ki 艖ket, 茅s t谩lald melegen. T谩lal谩s el艖tt sz贸rd meg egy kis friss k贸kuszreszel茅kkel a d铆sz铆t茅shez.

    T谩lald egy kis friss gy眉m枚lcs枚kkel, p茅ld谩ul szederrel, hogy m茅g k眉l枚nlegesebb legyen az 茅lm茅ny!