Rózsavízes Gulab Jamun, gazdag rózsavizes sziruppal átitatva, édes és ínycsiklandó desszert

Gulab Jamun rózsavízes

A Gulab Jamun egyik legkedveltebb indiai édesség, és különböző ízesítésekkel jelenik meg. A rózsavizes változat egy finom, elegáns twistet ad a hagyományos receptnek. A rózsavíz adja az édességnek azt a különleges virágos aromát, ami tökéletesen kiegészíti a szirup édességét. Ahogy a gulab jamunok aranybarnára sülnek, a rózsavíz finom illata az egész konyhát belengi, miközben a golyók magukba szívják a gazdag szirupot.

Előkészület 40 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 1 óra
3200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
250 g Tejpor
200 g Cukor
120 ml Tej
100 g Liszt
1 tk. Baking powder
1 csipet Egy csipet só
50 g Vaj
1 ek. Rózsavíz
500 ml Olaj
200 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezd azzal, hogy egy tálban összekevered a tejport, a lisztet, a cukrot, a sót és a sütőport. Alaposan keverd össze, hogy egyenletes legyen.

    Ha a liszt nem finom, akkor át is szitálhatod, hogy a gulab jamun textúrája puhább legyen.

    2

    Olvaszd meg a vajat, és öntsd hozzá a tejhez. Add hozzá a rózsavizet is, hogy egy kellemes virágos aromát kapjon.

    A rózsavíz könnyedén elnyomhatja a többi ízt, így csak egy evőkanálnyit adj hozzá, hogy ne legyen túl erős.

    3

    Adjuk hozzá a folyékony összetevőket (vaj, tej, rózsavíz) a száraz hozzávalókhoz, és gyúrd össze a tésztát. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyen formálható tésztát kapj.

    Ne gyúrd túl a tésztát, mert akkor kemény lesz a gulab jamun.

    4

    Formázz kis golyókat a tésztából. Ügyelj arra, hogy a golyók egyenletesek legyenek és ne legyenek túl nagyok, mivel sütés közben nőni fognak.

    A golyókat formázás előtt kenj egy kis vajjal a kezedre, hogy ne ragadjanak.

    5

    Forrósítsd fel az olajat egy mély serpenyőben. Óvatosan tedd bele a tésztagolyókat, és süsd őket közepes lángon, amíg aranybarnák nem lesznek.

    A megfelelő olajhőmérséklet fontos, hogy a golyók kívülről ne égjenek meg, de belül jól átsüljenek.

    6

    Amíg a gulab jamunok sülnek, készítsd el a szirupot: a víz és a cukor keverékét forrald fel, majd hagyd kihűlni. Adj hozzá egy teáskanál rózsavizet a sziruphoz.

    A rózsavíz illata a szirupban még intenzívebb lesz, így a gulab jamunok teljesen magukba szívják a virágos ízt.

    7

    Amikor a gulab jamunok aranybarnák lettek, vedd ki őket az olajból, és azonnal tedd őket a langyos szirupba. Hagyd, hogy a golyók jól átszívódjanak a sziruppal.

    A golyókat hagyd a szirupban legalább 10 percig, hogy elérjék a kívánt állagot.