Kezd azzal, hogy egy tálban összekevered a tejport, a lisztet, a cukrot, a sót és a sütőport. Alaposan keverd össze, hogy egyenletes legyen.
Ha a liszt nem finom, akkor át is szitálhatod, hogy a gulab jamun textúrája puhább legyen.
Olvaszd meg a vajat, és öntsd hozzá a tejhez. Add hozzá a rózsavizet is, hogy egy kellemes virágos aromát kapjon.
A rózsavíz könnyedén elnyomhatja a többi ízt, így csak egy evőkanálnyit adj hozzá, hogy ne legyen túl erős.
Adjuk hozzá a folyékony összetevőket (vaj, tej, rózsavíz) a száraz hozzávalókhoz, és gyúrd össze a tésztát. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyen formálható tésztát kapj.
Ne gyúrd túl a tésztát, mert akkor kemény lesz a gulab jamun.
Formázz kis golyókat a tésztából. Ügyelj arra, hogy a golyók egyenletesek legyenek és ne legyenek túl nagyok, mivel sütés közben nőni fognak.
A golyókat formázás előtt kenj egy kis vajjal a kezedre, hogy ne ragadjanak.
Forrósítsd fel az olajat egy mély serpenyőben. Óvatosan tedd bele a tésztagolyókat, és süsd őket közepes lángon, amíg aranybarnák nem lesznek.
A megfelelő olajhőmérséklet fontos, hogy a golyók kívülről ne égjenek meg, de belül jól átsüljenek.
Amíg a gulab jamunok sülnek, készítsd el a szirupot: a víz és a cukor keverékét forrald fel, majd hagyd kihűlni. Adj hozzá egy teáskanál rózsavizet a sziruphoz.
A rózsavíz illata a szirupban még intenzívebb lesz, így a gulab jamunok teljesen magukba szívják a virágos ízt.
Amikor a gulab jamunok aranybarnák lettek, vedd ki őket az olajból, és azonnal tedd őket a langyos szirupba. Hagyd, hogy a golyók jól átszívódjanak a sziruppal.
A golyókat hagyd a szirupban legalább 10 percig, hogy elérjék a kívánt állagot.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.