A sárgarépát hámozd meg, és vágd kisebb darabokra. A vöröshagymát, fokhagymát és gyömbért aprítsd fel.
A sárgarépát vágd egyforma méretűre, hogy egyenletesen főjenek meg.
Egy nagy lábosban hevíts olívaolajat, majd dinszteld meg a hagymát, fokhagymát és gyömbért.
Ne pirítsd meg a hagymát, csak dinszteld üvegesre, hogy ne legyen keserű a leves.
Add hozzá a sárgarépát, és párold 5 percig, hogy kissé megpuhuljon.
A párolás segít kihozni a sárgarépa édes ízét.
Öntsd hozzá a zöldségalaplevet, és főzd közepes lángon 20-25 percig, amíg a sárgarépa teljesen megpuhul.
Ha nincs zöldségalapleved, használhatsz vizet is, de a leves íze kevésbé lesz intenzív.
Turmixold a levest simára botmixerrel vagy turmixgépben. Ha szükséges, adj hozzá még egy kevés alaplevet a kívánt állag eléréséhez.
A turmixolás során vigyázz, hogy ne fröccsenjen ki a forró leves. A turmixgépet fokozatosan indítsd el.
Keverd bele a kókusztejet, és ízesítsd sóval, borssal. Melegítsd át, de ne forrald.
A kókusztej hozzáadása után már ne forrald a levest, mert szétválhat.
Tálaláskor szórd meg friss korianderrel, és kínáld forrón.
Ha nem szereted a koriandert, helyettesítheted petrezselyemmel vagy más friss zöldfűszerrel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.